Home » Skiskyting-VM: DSV kvinnestafetten inntar pallen i Östersund

Skiskyting-VM: DSV kvinnestafetten inntar pallen i Östersund

by Roald Amundsen

De tyske skiskytterne ble nummer tre på pallen i sesongens siste sesong. Norge vant foran Frankrike.

03.11.2023 | 03:06 minutter


Etter et skuffende verdensmesterskap i verdensmesterskapet i Östersund, Sverige, gjorde de tyske skiskytterne bod på stafetten.

DSV-kvartetten med Roman Rees, Johannes Kühn, Philipp Nawrath og Benedikt Doll ble nummer tre på lørdag etter 4×7,5 kilometer – etter en strafferunde og ti reserverunder gikk Doll forbi Sverige i siste runde. Selv uten sine tre beste spillere Johannes Thingnes Bö, Tarjei Bö og Sturla Holm Laegreid, sikret nordmennene sin femte seier på den femte stafetten.

Rees gjorde en drømmestart for DSV-kvartetten i Östersund uten å gå glipp av noe. Men Kühn hadde også en strafferunde samt seks reserverunder og åpnet et gap på over ett minutt foran.

Andreplass på stafettstillingen

Til tross for to runder til overs, kom Nawrath litt nærmere takket være god kjørelengde, Doll utnyttet deretter konkurrentenes feil til å gjøre et sent comeback.

I verdenscupen hadde mennene alltid vært på pallen med to andre- og to tredjeplasser før sesongens klimaks på hjemmebane. Det var da nok til andreplass på stafettstillingen bak de norske.

Podium oppnådd, men ingen potensiell seier. Tyske skiskyttere ledet midlertidig stafetten i Östersund, men mange feil kostet dem triumfen.

03.11.2023 | 03:04 minutter


Damestafetten bommet på krystallkulen

De tyske skiskytterne tok også tredjeplassen, men gikk glipp av en mulig triumf i stafett-VM. At en VM i Østersund DSV-kvartetten med Janina Hettich-Walz, Hanna Kebinger, Vanessa Voigt og Denise Herrmann-Wick, som var i ledelsen i mellomtiden, ble nummer tre på lørdag, bak Norge og Frankrike. De vinnende nordmennene manglet 27,2 sekunder på syv runder til overs.

Sist skiløper Denise Herrmann-Wick hadde en brukt dag med fem reservedeler.

Det var et dårlig løp.

Hermann-Wick på ZDF

Hvis DSV-kvartetten hadde holdt seg foran Frankrike, ville de vunnet krystallgloben for den generelle klassifiseringen av stafetten. «Det var i tankene våre hele tiden, en seier var målet vårt i dag, det var innen rekkevidde. Men jeg klarte bare ikke å krysse målstreken,» sa Herrmann-Wick. Til slutt endte Tyskland på fjerde plass.

Alt i alt for mange reservedeler for DSV-damene

Startende skiløper Hettich-Walz laget to stående reservedeler etter et perfekt bakkeskudd, og flyttet inn i den første jaktgruppen, 13 sekunder tilbake. Den upåklagelige Kebinger tok knepent ledelsen.

Voigt forble også feilfri på skytebanen og sendte Hermann-Wick i direkte duell med norske Marte Olsbu Röiseland. Det tyske ankeret innrømmet fem reservedeler, slik at Frankrike kunne forbikjøre.

De tyske skiskytterne vant sølv i stafetten ved hjemme-VM i Oberhof. DSV-kvartetten rundt Denise Herrmann-Wick måtte bare innrømme tap til Italia.

18.02.2023 | 03:04 minutter


Tysk stafett for kvinner med jevn ytelse

Sophia Schneider, som triumferte sterkt i kuppsølvet i hjemme-VM i Oberhof, var fraværende på grunn av en øvre luftveisinfeksjon, Hettich-Walz hadde blitt med på laget for henne.

Den tyske stafetten hadde også jevnt over imponert i verdenscupen med to andre- og en tredjeplass, bare det var ikke nok til pallen i Hochfilzen.

Related Videos

Leave a Comment