Home » Skiskyting – Eks-president for skiskyting Besseberg siktet i Norge – Sport

Skiskyting – Eks-president for skiskyting Besseberg siktet i Norge – Sport

by Edvard Munch

Oslo (AP) – Tidligere president i verdens skiskytterforbund IBU, Anders Besseberg, er anklaget for grov korrupsjon i Norge.

Som rapportert av Kriminaltilsynet er dette handlinger som har skjedd mellom 2009 og 2018. Besseberg skal ha begått bestikkelser i form av klokker, jaktturer og trofeer, prostituerte og en leiebil han brukte i Norge mellom 2011 og 2018. avtalt.

Bessebergs advokat, Christian B. Hjort, sa i en skriftlig uttalelse til det norske nyhetsbyrået NTB: «Besseberg fastholder at han aldri tok imot bestikkelser eller forsøkte å påvirke arbeidet IBUs antidoping til noens beste».

Hans klient var en «hardcore» i kampen mot doping. «Han insisterte på at alle dopingsaker skulle behandles i henhold til reglene, enten mistankene dreide seg om idrettsutøvere fra Vesten eller Østen. Dette gjorde ham upopulær blant enkeltpersoner og ga opphav til flere anklager. ubegrunnet mot det.»

– Sakens alvor understrekes av det tillitsbruddet hans handlinger representerer i lys av hans stilling som president i IBU, sa aktor Marianne Djupesland i en uttalelse. Ifølge Norge samarbeidet den med østerrikske myndigheter gjennom EU-byrået Eurojust under etterforskningen. Eurojust er ansvarlig for rettslig samarbeid i straffesaker i EU. Myndighetene i Tsjekkia, Liechtenstein og Canada støttet også etterforskningen.

Besseberg fungerte som president i World Biathlon Association fra 1993 til 2018. Et uavhengig eksternt revisjonsråd (ERC) som ble opprettet i november 2018 hadde skissert tallrike mishandlinger fra nordmannen i en rapport tidlig i 2021. Etter det ville han ha vist «systematisk» korrupt og uetisk oppførsel». I tillegg beskyttet han «åpenbart russiske interesser, spesielt i kampen mot doping», het det i en uttalelse fra IBU mandag. Verdensforeningens integritetskontor fortsetter ERCs undersøkelser.

© dpa-infocom, dpa:230417-99-345795/2

Related Videos

Leave a Comment