Home » Skiskyting – Bö-brødrene offentliggjør positive koronatester

Skiskyting – Bö-brødrene offentliggjør positive koronatester

by Roald Amundsen

Status: 03.05.2023 23:33

Johannes Thingnes Bö og broren Tarjei offentliggjorde de positive koronatestresultatene etter deres dobbeltseier i forfølgelsesløpet ved verdensmesterskapet i Nove Mesto, Tsjekkia lørdag (4. mars 2023).

«Vi vet ikke om vi har det eller ikke. Men John og jeg hadde positive tester med en svak strek.»Det sier toer Tarjei Bö (34) til NRK.

Søndag kveld bekreftet Norges forbund at begge testet positivt for viruset både lørdag og søndag.

Etter å ha rådført seg med det tekniske og medisinske teamet ble det enighet om at begge skulle reise tilbake til Norge og gå glipp av starten på det nest siste verdenscupen torsdag i Östersund i Sverige. — De er ikke tilbake på ski før søndag, sa landslagssjef Per Arne Botnan. Det er massestart i Sverige. Sesongfinalen finner sted fra 16. til 19. mars i hovedstaden Oslo, hvor det er planlagt tre individuelle konkurranser.

Flere koronapositive idrettsutøvere

De to skandinavene brukte munn- og nesebeskyttelse ved prisutdelingen i Nove Mesto. «Jeg tror ikke vi har smittet noen. Vi var helt alene på gaten.», sa Tarjei Bö. Lagkamerat Sturla Holm Laegreid hadde sluttet før verdenscupstart etter positiv test, franskmennene Quentin Fillon Maillet dukket ikke opp til forfølgeren på grunn av en koronainfeksjon og dro hjem.

I verdenscupen i Nove Mesto skal skiskytterne jage Johannes Thingnes Bö i 12,5 km. Hele sendingen i re-live.
Dessuten

Overlegen og litt kjedelig: Johannes Thingnes Bö vant også skiskyttersporeren fra Nove Mesto. Spennende: Kampen om tredjeplassen, en tysker var i midten.
Dessuten

Sportsunderholdningsekspert Erik Lesser analyserer menns 12,5 km jakten i Nove Mesto.
Dessuten

Som i tennis er det skiskyting «ingen mer spesifikke regler»sa kommunikasjonsdirektør Christian Winkler i dpa’s IBU World Association søndag. «Men det er en klar anbefaling om å ta hensyn til idrettsutøveres helse»han sa.

Norges trener Siegfried Mazet forklarte: «Det var din avgjørelse. Legen vår sa at hvis du ikke har noen symptomer, ingen feber, bare positiv, er det opp til deg å bestemme.»

«Vi hadde det gøy»

«Vi følte oss bra under oppvarmingen og i løpet», sa Tarjei Bö. De satset også på å ikke tape poeng i kampen om den samlede verdenscupstillingen, fordi det ikke er noen forkastede resultater fra denne sesongen. «Dette er hva som skjer når du ikke kan jevne ut et løp»sa Johannes Thingnes skur.

Svenske Sebastian Samuelsson viste forståelse. «Jeg skjønner at når du leder verdenscupen vil du løpe. Mange av oss sa dette til IBU da regelendringen ble presentert. Risikoen er at noen kjører selv om de ikke er helt friske.», sa massestartverdensmesteren fra Oberhof. Han gjorde det i VM i Frankrike i slutten av desember.

Tidligere skiskytter Kati Wilhelm snakker i et intervju med Sportschau om slutten på karrieren til Denise Herrmann-Wicks og i hvilken grad unge mennesker er forberedt på det.
Dessuten

Denise Herrmann-Wick klarer ikke holde tårene tilbake etter massestarten i Oslo. OL- og verdensmesteren hilser aktiv idrett med følelser.
Dessuten

Det er Denise Herrmann-Wicks siste skiskyting. Oppsummeringen av kvinnemessen starter fra Oslo.
Dessuten

Related Videos

Leave a Comment