Home » Ski-VM 2021 • Tøff dom mot Norge: «Dømt til å tape»

Ski-VM 2021 • Tøff dom mot Norge: «Dømt til å tape»

by Russell Crowe

Verdensmesterskapet i Oberstdorf starter med sprint 23. februar. Så Sverige har kanskje sin største sjanse til gull gjennom Linn Svahn.

På norsk kvinneside ser det imidlertid ikke så lyst ut. Norges håp Maiken Caspersen Falla og Ane Appelkvist Stenseth har ikke funnet formen og nå gir tidligere Marit Björgen Svein-trener Tore Samdal tung kritikk av landslaget.

– Ane og Maiken er skjebnebestemt til å tape mot Sverige og USA. Ane er en god sprinter, men hun holder ingen finale, sier treneren VG.

Sveriges store favoritter

Stenseth endte sist i verdenscupfinalen i Falun. Så på pallen to svensker (Linn Svahn og Jonna Sundling) og en slovener.

Nå er nordmennene bekymret for lagsprinten, der Sverige er store favoritter.

– Nordmennene må gjøre som mennene, bruke en konsekvent i lagsprinten sammen med Maiken. Både Martin (Johnsrud Sundby) og Emil (Iversen) vant sammen med Johannes (Høsflot Klæbo). Ane har toppfart i verdensklasse, men hun mangler utholdenhet, sier Samdal.

Nilsson vant OL

Norge på sin side mangler ikke på seire i sprintmesterskapene for kvinnesiden. Siden Marit Björgen vant verdenscupen i 2011, har Norge vunnet kvinnenes sprint i alle mesterskap unntatt OL 2018 da Stina Nilsson sto øverst på pallen.

Men nå er norske damer langt fra favoriserte. Ola Vigen Hattestad, som har vunnet både OL- og verdensgull på sprinten, ser på den svenske stjernen som favoritt til gull.

– Sverige har de siste årene produsert sterke kvinner på sprinten. Linn Svahn er storfavoritt. Men Maiken har bevist det før, at hun er god når det gjelder. Vi har også fire andre som kan kjempe om gull når de har en god dag. Men realistisk sett er Maiken vårt viktigste gullhåp, sier Hattestad til VG.

Related Videos

Leave a Comment