Home » Skandale i Mannheim CDU: politikeren i CDU skyver reporteren på switch live

Skandale i Mannheim CDU: politikeren i CDU skyver reporteren på switch live

by Russell Crowe

D.Journalist Natalie Akbari fulgte CDU -distriktsfestmøtet i Mannheim for det regionale programmet “SWR aktuell” hele fredagskvelden. Mange var temaene som rørte medlemmene: historien om masken rundt medlemmet av Forbundsdagen Nikolas Löbel (tidligere CDU), så vel som hans avgang og mulig involvering av distriktssjefen i CDU i hans aktivitet.

SWR planla deretter en to-minutters direktesending fra møterommet til de lokale nyhetene kl. 19.30. En vanlig forekomst i slike hendelser. Men ting viste seg annerledes, som vist av en kort video av showet, som for tiden sirkulerer på sosiale nettverk. Fordi CDU bystyre og tidligere direktør for Löbels -kontoret, Thomas Hornung, syntes den levende passasjen var irriterende og grep inn i bidraget.

Når Akbari snakker inn i mikrofonen, står plutselig en mann i mørk drakt foran henne, som stadig overbeviser og kritiserer henne. Uavhengig av direktesendingen, bryter han rapporten, selv når reporteren spør ham. Etter hvert slutter en annen mann seg til dem og ber tydeligvis om mer stillhet.

«Dessverre kan vi ikke fullføre sendingen vår, vår fade-in her,» sier Akbari inn i mikrofonen. Da blir overføringen kansellert.

Her finner du innhold fra Twitter

For å samhandle med eller se innhold fra Twitter og andre sosiale nettverk, trenger vi ditt samtykke.

Hornung, også journalist, ble berømt fordi han i 2017, etter 21 år som medlem av De Grønne, flyttet til CDU og ble direktør for Löbel -kontoret. Tidligere var han pressetalsmann og pressesjef og PR for parlamentsgruppen Bündnis 90 / Die Grünen i delstatsparlamentet i Baden-Württemberg.

Det var en «uheldig situasjon», sa reporter Akbari senere på stedet i en annen direkte lenke, men denne gangen foran styrerommet. “Jeg klarte ikke lenger å rapportere på en balansert måte. Etter det var det fremdeles noen stygge fornærmelser som jeg ikke vil gjenta her ”. Imidlertid kom et «flertall av CDU -medlemmer» til henne senere fordi de fant denne oppførselen upassende. «Alt i alt var det en spennende og følelsesladet kveld,» avslutter Akbari.

Videoen skapte diskusjoner på sosiale nettverk om at Hornung begrenset pressefriheten. På Twitter kritiserte imidlertid noen brukere også at Akbari avbrøt en økt med bryteren og var for høy. Akbari selv skrev på Twitterat endringen ble avtalt med distriktslederen.

På spørsmål, bekreftet distriktsformann Christian Hötting overfor WELT at det burde være en liveendring for en SWR -reporter, «så lenge denne endringen ikke forstyrrer partikonferansen.» Thomas Hornung kritiserte også denne reporterens journalistiske arbeid. Faktakritikk som sådan er greit, man kan sikkert krangle om tidspunktet.

«Jeg handlet absolutt på en kjærlig måte»

Det er nettopp i dette øyeblikket Thomas Hornung erger: «Det ble rapportert live og høyt akkurat som den foreløpige distriktsformannen tok opp påstandene i sin uttalelse,» sa det tyske nyhetsbyrået til Hornung sa lørdag.

Ifølge ham burde reporteren ha lyttet bedre på dette tidspunktet og rapportert om innholdet i de «etterlengtede uttalelsene fra medlemmene» i stedet for å intervjue en kritiker, sa Hornung til WELT på spørsmål. Spesielt siden volumet av intervjuet under live -tilkoblingen forstyrret hendelsen og ikke bare ble oppfattet som provoserende av ham. Derfor syntes han at reporterens oppførsel var ikke -journalistisk og urettferdig overfor medlemmer – og grep inn. Etter hans mening burde intervjuet ikke ha funnet sted samtidig og i samme rom.

«Jeg opptrådte kjærlig og skjøt forbi meg selv,» sa Hornung, men samtidig nektet han å fornærme reporteren. Han la til at han ikke angret på prosedyren. Han vil heller at reporteren og SWR skal bruke kritikken som grunnlag for diskusjon om hvordan «trendløs rapportering på stedet» skal se ut.

Generalsekretæren i Baden-Württemberg SPD, Sascha Binder, inviterte CDU til å be om unnskyldning overfor journalisten og SWR. Det er uakseptabelt at en journalist blir hindret i arbeidet sitt på et CDU -arrangement i nærvær av statssekretær Isabell Huber. «Vi visste det bare fra AfD -hendelsene,» sa Binder lørdag i Freiburg.

En vurdering medfører også en tvist

Mannheim CDU ble delt av maskeforholdet rundt Nikolas Löbel. Akbari beskriver atmosfæren under møtet som «opphetet», «voldelig og noen ganger veldig emosjonell». Kritikere mener at avklaring og åpenhet ikke er gitt. En vurdering bør gjøre styret lettere, men det skaper igjen uro: CDU -medlemmer som ønsker å se brevet må først signere en taushetserklæring, som rapportert av SWR.

Den såkalte historien om masken gjelder provisjoner på rundt 250 000 euro for Löbel-selskapet. Det sies at han har samlet inn pengene fordi han forhandlet om kjøpskontrakter for beskyttende kronemasker mellom en leverandør fra Baden-Württemberg og to private selskaper i Heidelberg og Mannheim. Etter sterk kritikk av denne saken trakk Löbel seg fra CDU og trakk seg også fra parlamentet.

Related Videos

Leave a Comment