Home » Siste nyhetsoppdateringer: Ryanair vurderer å stryke fra børsen i London etter Brexit

Siste nyhetsoppdateringer: Ryanair vurderer å stryke fra børsen i London etter Brexit

by Russell Crowe

Ryanair vurderer å trekke sine aksjer fra London-børsen etter Brexit.

Flyselskapets administrerende direktør Michael O’Leary sa at LSE-aktiviteten har «krympet betydelig» som en samlet andel av flyselskapets handel i løpet av 2021, «i samsvar med en generell trend for handel med aksjer i britiske selskaper. «EU etter Brexit».

Men han la til at problemet er «potensielt mer akutt» for Ryanair, ettersom EU-regler insisterer på at flyselskapene eies og kontrolleres for det meste av borgere innenfor blokken.

Ryanair, som har en primærnotering i Dublin, tvang noen britiske investorer til å selge sine aksjer i selskapet for å unngå å bryte EUs eierskapsregler i september.

Nyheten kom da flyselskapet gikk tilbake til profitt for første gang siden 2019 i løpet av sommeren, og fremhevet lavprisselskapets raske bedring fra krisen som har grepet reisebransjen.

Flyselskapet leverte et nettoresultat på 225 millioner euro i løpet av de tre månedene frem til slutten av september, det første overskuddet siden siste kvartal av 2019 i månedene før koronabruddet rammet luftfarten.

O’Leary advarte om en vanskelig vinter i vente, og Ryanair spår et tap for hele året på mellom € 100 millioner og € 200 millioner.

For de seks månedene til slutten av september, selskapets første regnskapshalvår, tapte Ryanair 48 millioner euro, ned fra 411 millioner euro året før. I samme periode i 2019 fikk Ryanair et overskudd på 1,3 milliarder euro

Related Videos

Leave a Comment