Home » Siste energikrise: Storbritannia hindrer interne Brussel-krangel ved å inngå energiavtale med Norge | Verden | Ny

Siste energikrise: Storbritannia hindrer interne Brussel-krangel ved å inngå energiavtale med Norge | Verden | Ny

by Russell Crowe

Verdens lengste undersjøiske kraftkabel under Nordsjøen bygget av Storbritannia og Norge har startet driften etter å ha gått på nett tidligere i dag. Den rekordstore strømkabelen vil forhåpentligvis lindre den nåværende energikrisen i landet. Brexit Storbritannia var i stand til å sikre strømkabelavtalen med Norge akkurat da EU havner i interne feider om skyhøye energiregninger.

Storbritannia og den skandinaviske nasjonen har blitt enige om å dele fornybare energikilder i løpet av de neste årene, via en 450 mil lang «sammenkobling» som er hyllet som en «bemerkelsesverdig ingeniørkunst».

Avtalen kommer akkurat i tide, da millioner av briter frykter enorme økninger i energiregningene deres etter skyhøye engrospriser.

I en rapport om de norske fjordene sa Thomas Moore fra Sky News: «Norges forrevne daler og rikelig nedbør er perfekt for vannkraft.

«Enorme reservoarer produserer så mye grønn energi at noe av den nå vil bli eksportert til Storbritannia via en kabel under Nordsjøen – den lengste i verden.»

JUST INN: Hvorfor Spania er i ferd med å forårsake et stort mareritt for EU

Han fortsatte, «Et av problemene med grønn kraft er periodisk forsyning.

«Noen ganger blåser ikke vinden og solen skinner ikke, men vannkraft kan bidra til å bygge bro.

«I hovedsak kan Norge være et gigantisk batteri for Storbritannia.

«Storbritannia genererer en fjerdedel av energien sin fra vind, men en uvanlig stille sommer og høye gasspriser tvang National Grid til å fyre opp en kullfyrt kraftstasjon for å holde lysene på.

Europeere frykter en tøff vinter når naturgassreservene tørker ut og fornybare forsyninger sliter med å møte etterspørselen.

Siden starten av året har engrosprisene for gass i Europa økt med 300 %.

Mange skylder på Russland, som har blitt anklaget for å strategisk begrense gassstrømmen til Europa for å få politisk innflytelse på blokken.

Spania, Frankrike og Italia har alle utviklet nødstiltak for å hjelpe befolkningen med å takle økende energiregninger.

I mellomtiden oppfordret Spania EU til å handle, og klaget over at «medlemsstater ikke skal trenge å improvisere ad hoc-tiltak hver gang markedene fungerer dårlig».

Related Videos

Leave a Comment