Home » Seehofer: vil nøye overvåke grenseområdet til Polen | Nyheter fra hele verden

Seehofer: vil nøye overvåke grenseområdet til Polen | Nyheter fra hele verden

by Russell Crowe

Berlin – Med tanke på migreringen til Tyskland via den hviterussiske ruten, mener forbundsministeren for innenriksminister Horst Seehofer også at grensekontroll på grensen til Polen er tenkelig hvis situasjonen ikke avtar.

«I forrige uke kunngjorde vi forlengelse av kontrollene på den østerriksk-tyske grensen med ytterligere seks måneder i Brussel,» sa CSU-politikeren i «Bild am Sonntag». «Hvis situasjonen på den tysk-polske grensen ikke slapper av, må det vurderes om dette trinnet bør gjøres i samordning med Polen og delstaten Brandenburg.» Denne avgjørelsen kommer til neste regjering. Brandenburg har nylig blitt hardt rammet av uregelmessige grenseoverganger.

Til tross for dette var Seehofer klar til å sende flere føderale politifolk til grenseområdet «om nødvendig». «Ved den tysk-polske grensen har vi allerede forsterket grensevakten med åtte hundre føderale politimenn,» sa han. «Vi vil nøye overvåke grenseområdet og den grønne grensen mot Polen». Tidligere denne uken henviste Forbundsdepartementet for innenriksdepartementet spesielt til letingen av sløret, det vil si kontrollene i grenseområdet som var uavhengige av mistenkte.

I virkeligheten er det ingen faste grensekontroller ved grensene mellom de 26 landene i Schengen -området. I spesielt farlige situasjoner er det imidlertid unntak som flere land bruker. Tyskland, for eksempel, har lenge registrert kontroller for å dempe ulovlig innvandring ved landegrensen til Østerrike, men kontroller utføres ikke permanent og overalt.

EU beskyldte den hviterussiske herskeren Alexander Lukashenko for å ha organisert flyktninger fra kriseregioner til EUs ytre grense. Lukashenko kunngjorde i slutten av mai at han ikke lenger ønsket å stoppe migranter fra å fortsette å reise til EU, som svar på skjerpede vestlige sanksjoner. Siden den gang har rapporter om forsøk på ulovlig kryssing av EUs ytre grenser med Hviterussland og ved grensen mellom Tyskland og Polen økt.

Seehofer hadde derfor nylig foreslått sin polske motpart Mariusz Kaminski en felles tysk -polsk patrulje på grensen – spesielt på polsk side. Warszawas svar forble imidlertid uklart.

Politiaksjon mot handling av høyreekstreme

I Brandenburg sporet politiet rundt 50 mistenkte i helgen i aksjon mot en såkalt grenseovergang av høyreekstreme på den tysk-polske grensen. Disse ble tilskrevet miljøet til det høyreekstreme splintpartiet The Third Way og fulgte åpenbart partiets forespørsel om den såkalte grenseovergangen, opplyste politiet søndag morgen. Partiet ønsket å ta affære i Guben -området mot grensemigranter.

Under kontrollen skal politiet også ha beslaglagt pepperspray, en bajonett, en machete og batonger. De mistenkte var alle blitt sendt til grenseområdet rundt Guben. Noen av de pågrepne var fra umiddelbar nærhet, men mange kom også fra andre føderale stater.

I menneskerettighetsaktivister i Hviterussland blir situasjonen for migranter som reiser til EU stadig mer anspent. Den hviterussiske menneskerettighetsorganisasjonen Human Constanta sa til det tyske nyhetsbyrået at de som ikke klarte å krysse grensen til Polen eller de baltiske statene nå har spredd seg til flere byer i landet. Det sies at rundt 15 000 mennesker vil forbli i landet og vente på en sjanse til å fortsette reisen. Det er ingen offisielle tall. EUs ytre grense er i økende grad beskyttet. Det er vanskelig for migranter å overvinne dem.

Ifølge Human Constanta er mange mennesker arrestert i grenseområdet på hviterussisk side. «Ifølge rapporter fra migranter er grupper i skogen på grensen under overvåking.» De ville ha blitt tvunget til å krysse den sterkt beskyttede grensen til Polen. De som kan forlate området i innlandet flytter til større byer, sa en talskvinne.

Ifølge menneskerettighetsaktivister ser det ut til at Hviterussland prøver å begrense tilstrømningen av migranter før vinteren. Antall flyreiser fra Irak har gått ned og turistvisum utstedes ikke lenger. «Øyenvitner melder imidlertid at et stort antall arabisktalende kommer på fly fra Tyrkia. Vi antar også at mange vil komme inn gjennom Russland «.

Ifølge polske grensevakter har det vært mer enn 12 000 forsøk på å ulovlig krysse grensen siden begynnelsen av oktober. Ifølge hans egen informasjon registrerte det tyske føderale politiet 3.751 uautoriserte oppføringer med forbindelse til Hviterussland for inneværende måned til torsdag. I inneværende år fant det føderale politiet totalt 6162 uautoriserte oppføringer. Den tysk-polske grensen er i sentrum. Mange av migranter og flyktninger som kommer dit kommer fra Irak, Syria, Iran, Afghanistan og Pakistan.

© dpa-infocom, dpa: 211024-99-714234 / 3

Related Videos

Leave a Comment