Home » Se denne praktfulle fossen i Norge fra en bro over den

Se denne praktfulle fossen i Norge fra en bro over den

by Russell Crowe

Her er et fosseeventyr du sent vil glemme. En ny bro ble bygget 50 meter over Vøringsfossen i Norge, og gir en eksepsjonell utsikt over fossen. En fantastisk naturlig attraksjon, fosseopplevelsen her er enda bedre, takket være denne broen. Vøringsfossen, som ligger nær Eifjord, er en av Norges mest ettertraktede naturattraksjoner. Vannet faller fra Hardangervidda til Måbødalen, på 600 fot, og broen gir nå flott utsikt over hvordan naturen fungerer. Brua er tegnet av arkitekt Carl-Viggo Hølmebakk og har totalt 99 trinn og tok ti år å fullføre.

Ifølge arkitekten er broen designet for å utforske feltene mellom arkitektur, teknologi, infrastruktur og natur. Han sa også at brua var bygget på en slik måte at den måtte være trygg og også koblet til de historiske veiene og landskapene.


Se denne praktfulle fossen i Norge fra en bro over den

Brua er bare begynnelsen på et større prosjekt som vil se en tilgjengelig sti og en kafé. I første fase omfattet prosjektet parkeringsplass, utsiktspunkter, stier og serviceanlegg nær Fossli Hotel på toppen av fossen. I tillegg til å være et strålende fossemål i landet, finner du også den største nasjonalparken her samt fjorder, fjell og isbreer.

En tur til denne regionen er derfor en komplett ferie.

Related Videos

Leave a Comment