Home » Scientific Games kunngjør salg av sportsbettingselskapet OpenBet til Endeavour for 1,2 milliarder dollar

Scientific Games kunngjør salg av sportsbettingselskapet OpenBet til Endeavour for 1,2 milliarder dollar

by Henrik Ibsen

LAS VEGAS, 27. september 2021 / PRNewswire / – Scientific Games Corporation (NASDAQ: SGMS) («Scientific Games», «SGC» eller «Selskapet») kunngjorde at det har inngått en endelig avtale om å selge sin sportsbettingvirksomhet, OpenBet, til Endeavour Group Holdings, Inc. (NYSE: EDR), et globalt sports- og underholdningsselskap, i en kontant- og aksjetransaksjon verdt til 1,2 milliarder dollar. I henhold til vilkårene i avtalen vil Scientific Games motta 1 milliard dollar i kontanter og 200 millioner dollar i ordinære A-aksjer i Endeavour på grunnlag av den volumveide gjennomsnittskursen på ordinære A-aksjer for de tjue (20) handelsdagene som slutter den 24. september 2021, med forbehold om vanlige innkjøpsprisjusteringer. Transaksjonen forventes å avsluttes i andre kvartal 2022, med forbehold om gjeldende myndighetsgodkjenninger og vanlige lukkebetingelser.

OpenBet er et av verdens ledende online sportsbetting-teknologiselskaper, og tilbyr et økosystem av sportsinnhold, teknologi og tjenester til de største operatørene rundt om i verden. Det er den ledende business-to-business sportsspillpartner i USA, Storbritannia, Australia og Canada, med en ledende posisjon innen Europa og APAC. Til dags dato har OpenBet over 75 kunder over hele verden, inkludert 24 sportsbooks i 12 stater og en rekord på 100 % oppetid ved store sportsbegivenheter.

«Denne transaksjonen representerer kulminasjonen av en omfattende OpenBet-salgsprosess for å maksimere aksjonærverdien og raskt fremme vår visjon om å bli verdens ledende spillselskap på tvers av plattformer,» sa Barry cottle, president og administrerende direktør i Scientific Games. «Transaksjonen er et viktig skritt mot å optimere vår portefølje og redusere gjelden for å forbedre vår finansielle fleksibilitet. Det vil posisjonere oss til å investere både organisk og uorganisk i sentrale vekstområder, spesielt i innholds- og digitale markeder. våre løfter og gjennomføringen av vår strategi for å transformere virksomheten vår og skape meningsfull verdi for ansatte, kunder og aksjonærer. »

«Vi tror Endeavour vil tillate oss å bygge videre på vår eksepsjonelle merittliste for innovasjon og pålitelighet og låse opp enda større verdi for våre kunder og ansatte,» sa Jordan Levin, daglig leder for den digitale aktiviteten til Scientific Games. «Endeavors dype relasjoner i bransjen og dens globale rekkevidde gjør den til den ideelle partneren. Sammen vil disse selskapene være godt posisjonert for å utnytte nye trender for å levere enda mer innovative og personlige løsninger til kunder når vi definerer fremtiden for sportsbetting og underholdning.

«OpenBet har bygget en utrolig sportsbetting-suite forankret i sin best-i-klassen-spillmotor og inkluderer nå omfattende innhold, tjenester og produkter for sportsbetting og fans,» sa Ariel Emmanuel, administrerende direktør, Endeavour. «Dette settet med evner er det ideelle komplementet til vår IMG ARENA sportsbettingselskap, som jobber direkte med rettighetshavere til sport. Vi ser frem til å vokse disse virksomhetene sammen for å dra nytte av den hundre år gamle sterke medvinden til sportsspilløkosystemet. «

Rådgivere

Oakvale Capital LLP og Macquarie Capital (forente stater) Inc. fungerer som finansielle rådgivere og Cravath, Swaine & Moore LLP som juridisk rådgiver for Scientific Games.

Om naturvitenskapelige spill

Scientific Games Corporation (NASDAQ: SGMS) er en global underholdningsleder som tilbyr dynamiske spill, systemer og tjenester for kasinoer, lotterier, nettspill og sportsbetting. Scientific Games tilbyr den største og mest integrerte porteføljen av spillinnhold, avanserte systemer, avanserte plattformer og profesjonelle tjenester i spillindustrien. Forpliktet til ansvarlig spilling, leverer Scientific Games det som kunder og spillere setter mest pris på: pålitelig sikkerhet, engasjerende underholdningsinnhold, operasjonelt effektivitet og innovativ teknologi. For mer informasjon, vennligst besøk Scientificgames.com.

Om Endeavour

Endeavour er et globalt sports- og underholdningsselskap, hjemsted for verdens mest dynamiske og engasjerende historiefortellere, merkevarer, livebegivenheter og opplevelser. Selskapet består av industriledere, inkludert underholdningsbyrået WME; sports-, mote-, event- og medieselskapet IMG; og den fremste UFC organisasjonen for blandet kampsport. Endeavour-nettverket spesialiserer seg på talentrepresentasjon; markedsføring og lisensiering; utvikling, distribusjon og salg av innhold; hendelseshåndtering; og en rekke direkte forbrukertilbud.

Investorundersøkelser:

Jim Bombassei, Senior Vice President for Investor Relations
[email protected]

Mediehenvendelser:

Nick lamplough / TJ O’Sullivan / Lucas Press, Joel frank, Wilkinson Brimmer Katcher, +1 212 355 4449

Fremtidsrettede uttalelser:

I denne pressemeldingen kommer Scientific Games med «fremtidsrettede uttalelser» i henhold til US Private Securities Litigation Reform Act av 1995. Fremtidsrettede uttalelser kan identifiseres med ord som «vil», «kan» og «bør «. «Disse uttalelsene er basert på Scientific Games-ledelsens nåværende forventninger, forutsetninger og estimater angående den foreslåtte transaksjonen mellom Scientific Games og Endeavour, de forventede fordelene ved den foreslåtte transaksjonen, forventet tidspunkt for fullføring av den foreslåtte transaksjonen og økonomiske resultater. og forventet fremtidig drift og resultater. Fremtidsrettede uttalelser er ikke garantier for timing, fremtidige resultater eller ytelse. Derfor bør du ikke stole på slike fremtidsrettede uttalelser som spådommer om fremtidige hendelser. Faktiske resultater kan avvike vesentlig fra de som er tenkt i disse uttalelsene pga. til det er en rekke risikoer, usikkerhetsmomenter og andre faktorer, inkludert (i) risikoen for at betingelsene for å avslutte den foreslåtte transaksjonen ikke blir oppfylt, (ii) risikoen for at en endring, hendelse eller en vesentlig uønsket hendelse kan påvirke Scientific Games og Bestrebe før avslutningen av den foreslåtte transaksjonen og kan forsinke den foreslåtte transaksjonen eller få selskapene til å forlate den foreslåtte transaksjonen, (iii) muligheten for at den foreslåtte transaksjonen vil innebære kostnader, forpliktelser eller forsinkelser, (iv) risikoen for at virksomheten av selskapene kan lide som følge av usikkerheten rundt den foreslåtte transaksjonen og (v) risikoen for at forstyrrelser i den foreslåtte transaksjonen kan ha negativ innvirkning på forholdet til kunder, ansatte og leverandører eller (vi) at Scientific Games kanskje ikke er i stand til å få tak i de økonomiske, operasjonelle og strategiske fordelene som forventes av den foreslåtte transaksjonen, og de involverte faktorene rs beskrevet i dokumenter arkivert av Scientific Games til Securities and Exchange Commission («SEC»), inkludert Scientific Games sine nåværende rapporter på Form 8-K, kvartalsrapporter på Form 10-Q og den siste årsrapporten på Form 10-K arkivert til SEC på 1. mars 2021 (inkludert under overskriftene «Fremtidsrettede utsagn» og «Risikofaktorer»). Fremtidsrettede utsagn gjelder kun fra datoen de er avgitt, og bortsett fra Scientific Games» fortsatte forpliktelser under USAs føderale verdipapirlovgivning, påtar Scientific Games seg ingen forpliktelse til å oppdatere offentlig fremtidsrettede uttalelser, enten som følge av nye informasjon, fremtidige hendelser eller annet.

KILDE Scientific Games Corporation

Relaterte linker

https://scientificgames.com

Related Videos

Leave a Comment