Home » Scholz tempererer håp om jagerfly

Scholz tempererer håp om jagerfly

by Russell Crowe
Olaf Scholz

På sikkerhetskonferansen i fjor, som ble avsluttet fire dager før krigen startet i Ukraina, understreket Scholz også behovet for bedre utstyr til Bundeswehr.


(Foto: dpa)

München Forbundskansler Olaf Scholz (SPD) lovet ytterligere støtte til Ukraina, men understreket igjen at ytterligere kvalitative tiltak i våpenleveranser kun vil bli gjort i tett koordinering med de allierte.

«Vi vil fortsette å finne en balanse mellom å gi best mulig støtte til Ukraina og unngå uønsket eskalering,» sa Scholz fredag ​​under sin opptreden på Munich Security Conference (MSC).

Og han er «glad og takknemlig» for at USAs president Joe Biden og mange andre allierte ser ting på samme måte som han. Etter at partisanlandene lovet kampstridsvogner, falt ukrainernes håp endelig på kampfly og langdistanseraketter.

De allierte er imidlertid motvillige til å gå med på disse kravene fordi de ukrainske væpnede styrkene også kan angripe russisk territorium med disse våpnene. Dette kan igjen tjene som et påskudd for Russlands president Vladimir Putin for å eskalere krigen ytterligere – til og med til det punktet at man bruker atomvåpen.

Fortsett å lese nå

Få tilgang til denne artikkelen og alle andre artikler i

Web og i appen vår gratis i 4 uker.

Lengre

Fortsett å lese nå

Få tilgang til denne artikkelen og alle andre artikler i

web og i appen vår.

Lengre

Related Videos

Leave a Comment