Home » Saudi Aramco-sjef advarer mot å «demonisere» hydrokarbonindustrien til tross for globalt press for å nå klimamålene | Klimanyheter

Saudi Aramco-sjef advarer mot å «demonisere» hydrokarbonindustrien til tross for globalt press for å nå klimamålene | Klimanyheter

by Russell Crowe

Sjefen for verdens største oljeselskap har avvist forslag om at olje vil bli fullstendig eliminert og sa at det ville være en feil å «demonisere» hydrokarbonindustrien.

I et eksklusivt intervju med Sky News insisterte Amin Nasser, administrerende direktør i Saudi Aramco, at oljen har en fremtid, til tross for et globalt skifte mot renere og fornybare energier.

Alarmerende rapport om drivhustilfelle publisert – les siste COP26

«Olje og gass vil fortsette å være en del av energimiksen i flere tiår,» spådde han. «Dette betyr ikke at de blir like, de vil bli renere, teknologiene vil bidra til å redusere utslippene betydelig.

«Vi trenger en helhetlig politikk som tar hensyn til energi, pålitelighet, tilgjengelighet og energisikkerhet, slik at vi kan unngå en global økonomisk krise på grunn av mangel på forsyninger.

«Dette vil pågå i flere tiår. Hydrokarboner vil være en del av energimiksingen i flere tiår fremover.»

Bilde:
Saudi Aramcos oljeraffinaderi og oljeterminal Ras Tanura

Statseide Saudi Aramco er det tredje mest verdifulle selskapet i verden, bak bare amerikanske teknologiselskaper Apple og Microsoft. Det anses også av noen tiltak for å være det største forurensende selskapet på planeten.

I et dristig forsøk på å snu selskapets rykte for å bidra til klimakrisen, annonserte Nasser en ambisjon om at Aramco skal bli karbonnøytral innen tre tiår.

«Saudi Aramco vil oppnå ambisjonen om å være netto-null fra våre operasjoner innen 2050», sa Nasser på det første toppmøtet i Saudi Green Initiative i helgen, timer etter kongedømmets kronprins Mohammed bin Salman. kunngjorde at den arabiske gulfstaten ville nå netto null innen 2060.

Bruk Chrome -nettleseren for en mer tilgjengelig videospiller

Daily Climate Show: er karbonkompensasjon en langsiktig løsning?

Tidligere i år ga International Energy Agency (IEA), verdens ledende energiorganisasjon, ut en «Net Zero by 2050»-rapport som advarer investorer mot å finansiere nye energiforsyningsprosjekter, olje, gass og kull etter 2021.

før COP26Fra og med senere denne måneden sa IEA at investeringer i fornybar energi må tredobles innen slutten av tiåret hvis verden håper å effektivt bekjempe klimaendringer og holde volatile energimarkeder i sjakk.

Related Videos

Leave a Comment