Home » Saskatchewan. Olympians bidrar med tre medaljer til Team Canada totalt

Saskatchewan. Olympians bidrar med tre medaljer til Team Canada totalt

by Ashley Olsen

Saskatchewan var representert av seks olympiere på årets vinterleker; vinne tre medaljer for Team Canada.

Vinter-OL i Beijing nærmer seg slutten. Canada endte med 26 medaljer – fire gull, åtte sølv og 14 bronse – og ble nummer fire bak Norge (37), den russiske olympiske komité (32) og Tyskland (27).

Husk at gullmedaljer veier mer i ligningen enn det totale antallet vunne medaljer. Canadas fire gullmedaljer var de laveste siden lekene i 1994 i Lillehammer, Norge, men kanadiske idrettsutøvere vant rekordmange bronsemedaljer. Den kanadiske olympiske komité sier at alle unntatt én av landets 215 idrettsutøvere var i stand til å delta fullt ut i begivenhetene sine fordi Keegan Messing ikke ankom Kina i tide til laget på kunstløp.

En av disse gullmedaljene tilhører Emily Clark fra Saskatoon. Team Canada vant turneringen 3-2 mot rivalene USA. Clark har scoret to mål og lagt til en assist i lagets syv kamper på vei til gull.

Mark McMorris fortsatte å legge til snowboardarven sin. 28-åringen fra Regina vant bronse i herrenes snowboard slopestyle-arrangement. McMorris scoret 88,53 i sitt tredje løp for å komme på tredjeplass. Kanadiske stipendiat Max Parrot tok gull med en poengsum på 90,96. McMorris skulle senere bli nummer 10 i big air snowboard.

Ben Croakwell fra Regina var en del av det bronsemedaljevinnende firemannsboblaget ledet av Justin Kripps. Laget avsluttet med tiden 3:55:08 bare 0,79 fra ledelsen.

Graeme Fish fra Moose Jaw gikk på et av sesongens beste løp på 10 000 meter skøyter for menn, og avsluttet med tiden 12:58:80 og var den beste kanadiske i konkurransen. Svenske Nils van der Poel satte verdensrekord (12:30:74) for å vinne gull.

Marsha (Hudey) Sweeney fra White City, Sask., var den beste kanadiske i 500 meter hurtigløp for kvinner. 31-åringen fikk 38,79, bare 1,75 sekunder fra ledelsen. Hun var like foran andre kanadiske Brooklyn McDougall. Erin Jackson fra USA vant gull.

Prins Alberts Adam Crackell var en del av det kanadiske herrehockeylaget som tapte i kvartfinalen i turneringen mot Sverige. Teknisk sett er det en 6. plass for Canada.