Home » Samarbeidet på grensen mellom Norge og Russland fortsetter til tross for krigen i Ukraina – EURACTIV.de

Samarbeidet på grensen mellom Norge og Russland fortsetter til tross for krigen i Ukraina – EURACTIV.de

by Edvard Munch

Samarbeidet på den russisk-norske grensen fortsetter til tross for krigen i Ukraina. Dette kommer fra et nylig møte mellom Norwegian Joint Operations Headquarters og sjefen for FSBs grensedirektorat, melder High North News.

Som medlem av NATO suspenderte Norge alt militært samarbeid med Russland i 2014 etter at Moskva annekterte Krim. Det bilaterale samarbeidet vil imidlertid fortsette, for eksempel innen kyst- og grensevern, søk og redning, oljevern og fiskeriforvaltning.

I følge en pressemelding fra det norske forsvaret reiste generalløytnant Yngve Odlo, sjef for Norwegian Joint Operations Headquarters (JOH), til Boris Gleb, Russland 31. mars for å møte generalløytnant Stanislav Maslov, grensesjefen for den norske avdelingen. FSB-direktoratet.

«Denne samordningen er viktig for å unngå misforståelser og for å fremme stabilitet i regionen, også i dagens situasjon», skriver det norske forsvaret.

Odlo og Maslov diskuterte norsk-russisk koordinering av kystvakt, grensevakt og søk og redningsvirksomhet helt i nord.

– Møtet var konstruktivt og gjennomført på en profesjonell måte med respekt for hverandres ansvar, sier oberstløytnant og JOH-talsmann Ivar Moen.

«Det er bred enighet om at et stabilt og forutsigbart forhold i det fjerne nord er gjensidig fordelaktig, det samme er å opprettholde kommunikasjonskanaler og fremme avtalene som dette grensesamarbeidet er basert på,» la Moen til.

Tre møter holdes årlig mellom JOH-delegasjoner og FSBs grensedirektorat for Russlands vestlige Arktis.

Related Videos

Leave a Comment