Home » Så stor har privatleasingen blitt

Så stor har privatleasingen blitt

by Liv Ullmann

Foto: Patrik Lindgren / Teknikens Värld

Vi kjøper bil i alt mindre omfang og privatleasing øker enormt, viser analysator av 2021 års salgsstatistikk. Hos flere merker dominerar privatleasing som finansieringsform totalt.

Kinesiska MG gjorde entré på den svenske bilmarknaden under fjolåret og klev direkte opp på en elfteplats i topplistan över nyregistreringarna. Trots det er det veldig som kjøper en MG. Ifølge analysföretaget Vroom har hele 98 prosent av MG: s salg på privatmarknaden 2021 av privatleasing. Störst på privatleasing ble dock Kia, vars salg til 72 prosent utgjordes av privatleasing. Volkswagen sålde 11 000 privatleasingbilar og var med det to, tre ble Renault med drygt 4 000 privatleasade bilar.

– Vi utvikle hele tiden flere mulige alternativer for kunden å äga eller leie sin bil, men tror fortsatt at ulike tidligere av privatleasing kommer til å være det som våre kunder velger i høy grad. Tittar vi fremover kommer også kortare og enda mer flexibla mobilitetsløsninger, noe som vi tror er bra for mange kunder, sier David Lilja, kommunikasjonssjef på Kia.

Sett over hele markedet med privatleasing har blitt enormt mye kort tid. I bare ti år har andelen privatleasade bilar økt fra 5 til 51 prosent og bare fra 2020 til 2021 økt privatleasingen med 22 prosent. Särskilt sterk er privatleasingen på elbilsmarknaden, hele 68 prosent av på nyregistrerte elbilar 2021 privatleasades.

Privatmarknaden står altjämt for den største delen av nyregistrering. 54 prosent av på nysålda bilar 2021 gikk til privatkunder og 32 prosent var tjenestebilar. Totalt såldes 266 000 nye biler i Sverige 2021, en økning med tre prosent mot 2020.

Related Videos

Leave a Comment