Home » Russland, Storbritannia, store EU-land har utkast til regelverk

Russland, Storbritannia, store EU-land har utkast til regelverk

by Russell Crowe

«Vi oppfordrer den israelske regjeringen til å omgjøre sin avgjørelse», sa utenriksdepartementer fra 12 europeiske land i en felles uttalelse de ga ut, den første i sitt slag siden statsminister Naftali Bennett tiltrådte.

«Vi gjentar vår faste motstand mot dens politikk om å utvide bosetningene over de okkuperte palestinske områdene, som bryter folkeretten og undergraver innsatsen for en tostatsløsning,» utenriksdepartementene til Belgia, Danmark, Finland, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia. , Nederland, Norge, Polen, Spania og Sverige sa.

De oppfordret «de to sider» til å samarbeide og redusere spenninger for å «skape de nødvendige forholdene for å fremme fred».

Den britiske statsministeren for Midtøsten og Nord-Afrika, James Cleverly, oppfordret også Israel til å kansellere planer og tilbud, samt et utstedt for 83 jødiske hjem i Jerusalems nye Givat HaMatos-nabolag.

– Bosettingene er ulovlige under internasjonal lov og utgjør et hinder for fred og stabilitet, sa han.

Den russiske utenriksministeren sa at «Moskva er skuffet» over den israelske avgjørelsen og bekreftet «Russlands prinsipielle holdning om at Israels bosettingsaktivitet er ulovlig.»

USA har kommunisert direkte til Israel ved flere anledninger i løpet av den siste uken at de er imot flyttingen, og markerer første gang Israel har betydelig avansert planlegging av bosettinger i Judea og Samaria siden innsettelsen av USAs president Joe Biden.

USAs utenriksminister Antony Blinken fortalte forsvarsminister Benny Gantz at godkjenning er «skuffende og det er problematisk at det ikke ble koordinert med oss». Dette gjør det vanskelig for oss og undergraver avtaler mellom land. «

Polens deltakelse i gruppen av EU-land som fordømmer de godkjente planene er bemerkelsesverdig, siden det markerer en endring. Det kommer etter at Warszawa vedtok en lov som gjorde det praktisk talt umulig for Holocaust-overlevende og deres etterkommere å få tilbakebetalt eiendommen sin. Israel kritiserte den nye loven skarpt og landene trakk sine ambassadører tilbake.

Sveriges deltakelse, selv om det er i tråd med landets politikk, kommer kort tid etter et besøk av den svenske utenriksministeren Ann Linde i forrige uke og en forsoning mellom Jerusalem og Stockholm etter syv år med degraderte diplomatiske forbindelser på grunn av anerkjennelse av sistnevnte fra den palestinske staten.

I mellomtiden sa EU at den planlegger å diskutere med Israel Gantz sin beslutning om å utpeke seks palestinske ikke-statlige grupper som terrororganisasjoner.

Ganz ga ingen bevis for hvorfor de nå er blitt klassifisert som det.

«Vi vil be israelske myndigheter om mer informasjon på grunnlag av disse betegnelsene,» sa EU-talsmann Peter Stano.

«EU har aldri finansiert og vil aldri støtte noen terrororganisasjon. Han utviser den største aktsomhet for å unngå en slik situasjon og tar disse påstandene svært alvorlig. Hvis det skulle fremlegges begrunnede bevis for at en mottaker har gjort feilaktig bruk av EU-midler, vil EU ta skritt for å få tilbake disse midlene, sa han.

Han bemerket imidlertid at slike lister har «vidtgående konsekvenser for organisasjoner i politiske, juridiske og økonomiske termer». Tidligere, sa han, har slike påstander mot det palestinske sivilsamfunnet ikke blitt underbygget.

«Et velstående sivilsamfunn og respekt for grunnleggende friheter er hjørnesteinene i åpne demokratier,» la han til.

Related Videos

Leave a Comment