Home » RTL I dag – Stålwire knust: Kranskip i fare for å falle etter løfteulykke i Norge

RTL I dag – Stålwire knust: Kranskip i fare for å falle etter løfteulykke i Norge

by Siv Jensen

Torsdag ble et digert kranskip lagt igjen utenfor Stavanger havn på Sørvest-Norge etter at en stålwire knakk under en lasteaksjon, opplyser politiet.

Saipem 7000, drevet av det italienske oljeserviceselskapet Saipem, endte opp med å vippe kraftig, ifølge vitnebilder offentliggjort av norske medier, men det ble ikke meldt om skader blant de 275 besetningsmedlemmene.

Det enorme spesialiserte skipet, som ifølge politiet fikk betydelige materielle skader, ble brakt på beina ifølge direkteopptak fra allmennkringkasteren NRK.

Hendelsen skjedde under et løft rundt 10:00 (08:00 GMT) i en fjord ved siden av Stavanger, et knutepunkt for Norges offshore oljeindustri, opplyser politiet.

– En ståltråd brøt under en lasteoperasjon, sa Brit Randulff, politioverbetjent, til AFP.

«Vitner hørte et høyt smell, men det var ingen indikasjoner på en eksplosjon,» la hun til da hun ble spurt om første medieoppslag som nevner en eksplosjon.

«Ingen personer ble skadet, men skipet ble skadet og det er en lekter som kantret og flyter opp ned,» sa Randulff.

Bygget i Italia på 1980-tallet, kan det spesialiserte skipet, et av de største i verden, være delvis nedsenket for legging av oljerørledninger og linjer for oljeindustrien.

Related Videos

Leave a Comment