Home » Ron DeSantis straffer Disney i et GOP-slagsmål med forretninger

Ron DeSantis straffer Disney i et GOP-slagsmål med forretninger

by Siv Jensen

«Hvorfor er dette ikke utpressing?» sa Scott Randolph, skatteoppkreveren i Orange County. «Hvorfor vil et selskap investere i Florida når alle reglene kan endres på 72 timer? For meg sender dette en skremmende melding om forretningsmiljøet i Florida.»

Randy Fine, den republikanske lovgiveren som sponset lovforslaget for å avslutte Disneys spesielle selvstyreprivilegier, sa at under avtalen hadde selskapet rett til å beslaglegge privat eiendom, bygge et atomkraftverk og ignorere loven. soneringsregler og sikkerhet koder. Det virkelige problemet for Disney, sa han, var «kontroll, det handler egentlig ikke om pengene.»

Ettersom det ble stadig tydeligere denne uken at tiltaket ville bli vedtatt, uttrykte noen Floridianere økende bekymring for skatteimplikasjonene, selv om det ennå ikke er sikkert hva de til slutt kan bli.

Mens den nye loven tilsynelatende tar bort store fordeler for Disney, som å utstede sine egne byggetillatelser, advarer demokratene at den etterlater Sentral-Floridas Orange og Osceola fylker med rundt 163 millioner dollar i årlige skatter i hånden. Andre, inkludert Mr. Randolph, har advart om at lokale eiendomseiere kan se betydelige økninger i eiendomsskatten.

Disney betalte sine skatter og brukte pengene til å betale for ting som politiet og brannmenn. Nå sier Orange County at de må betale for kommunale fornøyelsesparktjenester som Disney betalte gjennom Reedy Creek, det spesielle skattedistriktet som ble eliminert av lovgiveren.

«Det er åpenbart at politisk lønn står på spill her,» sa ordføreren i Orange County, Jerry Demings, til journalister. «Vi prøver å forstå hva lovgiveren prøver å gjøre i denne saken, men jeg tror de ikke har vurdert konsekvensene av det som foreslås på dette tidspunktet tilstrekkelig.»

Mr. DeSantis på sin side insisterte på at Disney ville «betale mer skatt» og uttalte at «vi har alt gjennomtenkt».

Related Videos

Leave a Comment