Home » Reliance kjøper norske REC Solar Holdings fra kinesiske Bluestar for 771 millioner dollar

Reliance kjøper norske REC Solar Holdings fra kinesiske Bluestar for 771 millioner dollar

by Russell Crowe

Reliance New Energy Solar, et heleid datterselskap av Reliance Industries (RIL), kontrollert av Mukesh Ambani, kjøpte REC Solar Holdings (REC Group) fra China National Bluestar (Group) Co. En uttalelse fra RIL sier at transaksjonen er verdt selskap av 771 millioner dollar.

Dette er den første store fornybar energiavtalen, der et utstyrsproduksjonsanlegg ble anskaffet.

I andre nyere avtaler, som de mellom Adani og SB Energy Corp., eller oppkjøp av ORIX-Greenko og GPSC-Avaada-aksjer, har fornybar energiprosjekter eller selskaper som har installert kraftproduksjonskapasitet vært involvert.

En annen betydelig avtale for sektoren for fornybar energi var sammenslåingen av ReNew Power med RMG II, et blankosjekkselskap, men som var for formålet med ReNews Nasdaq-notering og ikke førte til noen kapasitetsøkninger.

RIL-REC-avtalen er i tråd med det Ambani sa på selskapets 44. årlige generalforsamling. I en kommentar om den nye energi- og nye materialvirksomheten sa han: «Som et selskap alltid fokusert på fremtidens voksende virksomheter, vil RIL gi lederskap på den kombinerte styrken av balansen, talent, teknologi (teknologi) og utprøvde prosjekt- gjennomføringsevne. RIL vil gjøre sin nye energivirksomhet virkelig global «.

Selv om REC-gruppen har hovedkontor i Norge, ble den kontrollert av China National Chemical Corporation (ChemChina), eid av den kinesiske regjeringen, som eier 79,5 % av kapitalen i China National Bluestar (Group) Co.

Bluestar kjøpte REC Solar i 2014 for 640 millioner dollar.

«REC har hovedkontor i Norge og har sitt hovedkontor (HQ) i Singapore og regionale knutepunkter i Nord-Amerika, Europa, Australia og Asia Pacific. Det 25 år gamle selskapet har tre produksjonsanlegg: to i Norge for produksjon av solar-grade rå polykrystallinsk silisium, ofte referert til som polysilisium, en annen i Singapore for produksjon av solcelleceller og moduler, sier selskapet. selskapserklæring av RIL.

I 2014 møtte REC Group høye kostnader og priskonkurranse fra andre kinesiske produsenter av solenergiutstyr. Beslutningen om å flytte virksomheten og produksjonsanleggene ut av Norge var et forsøk på å redusere kostnadene.

I følge en rapport fra Jefferies India er REC det eneste selskapet globalt som har kommersialisert teknologien, som bruker 75 % mindre energi enn sine kinesiske konkurrenter. «REC har implementert fluid bed reactor (FBR) teknologi for produksjon av polysilisium i kommersiell skala. FBR-prosessen bruker 75-80 % mindre energi enn den tradisjonelle Siemens-prosessen som brukes av kinesiske aktører, heter det i rapporten.

I følge RIL eier REC over 600 bruks- og designpatenter, hvorav 446 er gitt; resten i evaluering.

I januar bekreftet det kinesiske patentkontoret gyldigheten av REC-patentet for separate celler og koblingsbokser. I følge REC er denne egenutviklede teknologien en nøkkelfunksjon i REC Groups avanserte solcellepaneler. REC Group hadde tatt opp tvisten for å beskytte sin immaterielle eiendom gjennom et patentsøksmål mot Sør-Korea-baserte Hanwha Q Cells i februar 2020.

I mai i år kunngjorde REC lanseringen av sin TwinPeak 4-serie, den fjerde generasjonen av premium solcellepaneler for bolig- og kommersielle takinstallasjoner.

REC kan i dag produsere 1,8 gigawatt (Gw) solcellepaneler per år. Den har omtrent 10 Gw installert solenergiproduksjonskapasitet over hele verden.

«RIL vil sterkt støtte RECs planlagte utvidelser, inkludert 2-3 Gw-celler og moduler i Singapore, splitter nye 2 Gw-celler og moduler i Frankrike, og en annen 1 Gw-modulfabrikk i USA,» sa han. RIL. erklæring.

«I India planlegger RIL å bruke denne bransjeledende teknologien i sin fullt integrerte silisium til fotovoltaiske metallpanelproduksjonskonsert på Dhirubhai Ambani Green Energy Giga Complex, Jamnagar, i utgangspunktet, med en kapasitet på 4 Gw per år og til slutt vokse med 10 Gw per år,» la uttalelsen til.

I en kommentar til oppkjøpet sa presidenten for RIL: «Det (oppkjøpet) er i tråd med vår strategi om å investere i nye og avanserte teknologier og operasjonelle evner rettet mot å nå RILs mål om å muliggjøre 100 Gw energi. ren og grønn før slutten av dette tiåret.»

«Sammen med våre andre nylige investeringer er RIL nå klar til å skape en integrert fotovoltaisk gigafabrikk på global skala og gjøre India til et rimeligere, høyeffektivt produksjonssenter for solcellepaneler,» la han til.

Related Videos

Leave a Comment