Home » Rekord på millioner for Haching: hvorfor BVB beriker en fjerde divisjon

Rekord på millioner for Haching: hvorfor BVB beriker en fjerde divisjon

by Roald Amundsen

Millioner av plater for Haching
Fordi BVB beriker en fjerde divisjon

Borussia Dortmund fortsetter å restrukturere troppen sin massivt for neste sesong og ta den tredje spilleren på det tyske landslaget. Karim Adeyemi kommer fra RB Salzburg og bør bidra til å lukke Haaland-tomrommet. Dette er fantastiske nyheter for hans tidligere klubb.

SpVgg Unterhaching er en av de store vinnerne av denne tirsdagens marked. Det regionale ligafotballlaget, som en gang hindret Bayer Leverkusen i å vinne mesterskapet, samler inn minst seks millioner euro, og summen kan øke til åtte millioner euro. Pengene kommer fra Borussia Dortmund. BVB meldte overgangen til landslagsspiller Karim Adeyemi på ettermiddagen. Han kommer fra RB Salzburg og er en del av løsningen for å kompensere for avgangen til Erling Haaland. Den norske giganten flytter til Manchester City, Dortmund får 75 millioner euro.

Det er ikke offisielt kjent hvor mye penger Borussia må betale for sin 20 år gamle nykommer. Summen skal imidlertid være i underkant av € 30 millioner. Summen kan beregnes på grunn av en ad hoc-kunngjøring fra Adeyemi ungdomsklubb SpVgg Unterhaching. Klubben kunngjorde på kvelden at på grunn av de tilsvarende kontraktsklausulene mellom spillforbundet og 2018 Red Bull-laget, ville den nå sjenerøst delta i videresalget. Det er et fast tall på seks millioner euro, ytterligere to millioner kan tenkes for uspesifiserte suksesser. Dessuten, hvis BVB skulle videreselge Adeyemi, ville det vært flere millioner.

Dette forventes ikke i nær fremtid. Den raske og skarpsindige spissen signerte for fem år i Ruhr-området. Og i Dortmund synger de allerede forventningens skingrende hymne for den tredobbelte DFB-spilleren: «Karim Adeyemi er en veldig talentfull ung spiller på det tyske landslaget, hvis styrke på slutten av angrepsspillet vil være like god som hans. tempo. ekstremt», erklærte sportsdirektør Michael Zorc entusiastisk. Etter midtstopperne Niklas Süle (FC Bayern) og Nico Schlotterbeck (SC Freiburg), er 20-åringen den tredje regjerende landslagsspilleren som vil forsterke andreplassen neste sesong.

President Manfred Schwabl, en tidligere fotballproff (inkludert FC Bayern, 1. FC Nürnberg og 1860 München) med fire tyske opptredener, hadde en gang samlet millioner for fjerdedivisjonsklubben – bør være en rekord for mesterskapet. Ifølge ulike medieoppslag var han sikret en stabil videresalgsklausul på 22 eller 22,5 %. Han ønsket ikke å gi eksakte tall, «men det vil være av en størrelsesorden som åpner for helt andre muligheter for Hachings fremtid, både økonomisk og strukturelt», sa Schwabl til magasinet Euro am Sonntag i fjor høst.

Spiller Adeyemis oppgang er rask: etter å ha forlatt fotballforbundet, spilte han i Østerrike innen tre år fra Salzburg gårdslag FC Liefering til Red Bull-troppen og har vært begeistret denne sesongen, inkludert andre i Champions League. Adeyemi har vunnet double tre ganger med europeisk U21-mester RB og fikk sin seniorlandslagsdebut under Hansi Flick i september 2021. Som et wild card scoret han på overtid mot Armenia. «Som barn var jeg fascinert av gul og svart hurtigfotball,» sa Adeyemi. «Derfor ble det raskt klart for meg at jeg kunne tenke meg å bytte til BVB da jeg oppdaget interessen».

Related Videos

Leave a Comment