Home » Rekke med dameklær da det norske håndballaget ble bøtelagt for shorts og britiske paralympiere sier truser var «for korte»

Rekke med dameklær da det norske håndballaget ble bøtelagt for shorts og britiske paralympiere sier truser var «for korte»

by Russell Crowe

Kvinnelige idrettsutøvere kjemper mot en ny granskning av hva de har på seg i stedet for atletiske prestasjoner.

Det norske håndballaget for kvinner ble ilagt en bot på 1500 euro (£ 1 296) for å ha på seg shorts i stedet for bikinitruse av European Handball Federation (EHF) mandag.

Og den britiske paralympiske Olivia Breen har avslørt at hun var «målløs» etter å ha blitt beskyldt av en tjenestemann som beskrev sprinttrusene hennes som «for korte og upassende».

Den to ganger verdensmesteren i sprint og lengdehopp, som skal representere Storbritannia i Tokyo, sa at hun var «skuffet» og spurte «om en mannlig konkurrent ville bli kritisert på samme måte».

Den 24 år gamle walisiske uttalelsen på Twitter etter et lengdehopparrangement ved det engelske mesterskapet kom kort tid før EHF kunngjorde en bøter på 150 euro per spiller til den norske håndballtroppen på grunn av «upassende klær» under en bronse. medaljekamp. mot Spania i Bulgaria.

Norges Håndballforbund (NHF) sa at de var stolte av spillerne sine og gratulerte dem med å «ha hørt sin stemme og kunngjort at dette er nok».

24-åringen i finalen for lengdehopp for kvinner på British Athletics Championships i Manchester i juni (Foto: Getty: Nathan Stirk / British Athletics)

“På NHF støtter vi deg og støtter deg. Sammen vil vi fortsette å kjempe for å endre kjolereglene, slik at spillerne kan leke i klær de er komfortable med. «

Den norske kapteinen Katinka Haltvik sa til den norske TV -stasjonen NRK at bikinibunnsregelen var «pinlig».

NHF -sjef Kare Geir Lio sa at det burde være «fritt valg innenfor standardiserte rammer», og atleter burde føle seg «vel».

Norge spurte EHF om tillatelse til å spille shorts i forkant av EM i håndball i strand, men ble fortalt at brudd på reglene ville bli straffet med bøter. Et forslag til endring av reglene er fremmet og vil bli diskutert av en gruppe organisasjoner i løpet av de neste månedene.

Les mer

Emma Hayes setter en konsekvent konkurransetone for Chelsea, men vi er alle en vinnermentalitet

EHF sa at det er forpliktet til å diskutere saken, men sa at en endring i reglene bare kan skje Internasjonalt nivå i håndballforbundet.

Kvinnelige idrettsutøvere har lenge blitt dømt for hva de velger å ha på seg når de spiller sporten sin.

Tennismester Serena Williams har blitt kritisert for å ha på seg en jumpsuit og et tyllskjørt på banen.

I den samme sporten flere tiår før ble 70 -tallsstjernen Billie Jean King ansett som skandaløs for å tørre å bruke ermeløse topper og korte skjørt.

Som gjengjeldelse for den kvinnefamilien som oppstod i feltet, tok hun på seg den berømte minikjolen med korte ermer pyntet med rhinestones.

Den tyske olympiske mester kunstskøyter Kataria Witt ble irettesatt for sitt «usømmelige kostyme» på 80 -tallet, som hun rett og slett svarte på musikken som ble forespurt om antrekket hun hadde på seg.

Den olympiske løperen Florence Griffith Joyner har blitt hånet for sin unike stil – særlig iført enbenet bodysuit, som holder håret løst og neglene lange.

Valget av selvuttrykk hindret henne imidlertid ikke på banen, men Joyner vant 100 og 200 meter på lekene i 1988.

Den tyske gymnasten Sarah Voss fikk ros i april for å ha tatt standpunkt mot seksualisering av kvinnelige idrettsutøvere ved å ha på seg en kroppsdrakt ved Europamesterskapet i kunstnerisk gymnastikk i 2021 i Sveits.

Related Videos

Leave a Comment