Home » Reiseliv – Cruise i Norge med testede barn mulig – Samfunn

Reiseliv – Cruise i Norge med testede barn mulig – Samfunn

by Russell Crowe

Hamburg / Rostock (dpa / tmn) – Cruise til Norge vil nå være mulig med uvaksinerte, men negative barn. Inntil nylig har norske myndigheter fastsatt at barn opp til 18 år også skal få full vaksinebeskyttelse og et negativt antigentestresultat.

Ifølge det tyske rederiet er denne regelen nå tilpasset. Ifølge Tui Cruises gjelder nå følgende: Alle voksne skal være fullvaksinerte, men for barn under 18 år er det tilstrekkelig med dobbel test før ombordstigning. Og småbarn opp til tre år er unntatt fra prøven.

Aida Cruises bekreftet de nye reglene. Inntil nylig planla rederiet fortsatt å tilby vintercruise til Norge til vaksinerte reisende uten unntak. Barn under 12 år som ennå ikke kan vaksineres, ville blitt ekskludert.

Vi er nå glade for å kunne tilby «Aida Mar»-turene 9. og 16. oktober til barn og unge i alderen 0 til 18 år uten vaksinasjon, sa Aida på forespørsel. Forutsetningen for å reise med deg er da en negativ PCR-test, som gjennomføres gratis i Hamburg cruiseterminal. Voksne trenger full koronavaksinasjon.

Cruise langs norskekysten er populært selv på den kalde vinteren på grunn av nordlyset. Aida sender «Aida Nova» i desember og «Aida Sol» i februar lengst nord. Tui Cruises siste tur til Norge er i oktober.

© dpa-infocom, dpa: 210929-99-414813 / 2

Related Videos

Leave a Comment