Home » Regjeringen i samtaler med Norge og Danmark – overpresset omsorgssituasjon

Regjeringen i samtaler med Norge og Danmark – overpresset omsorgssituasjon

by Russell Crowe

Helsevesenet er under stort press etter mer enn ett år med korona-pandemien. SVT har i en rekke artikler undersøkt personalsituasjonen der pleiepersonalet har varslet om «ekstrem bekymring» før sommeren og ta opp spørsmålet om å søke hjelp i utlandet.

Til tross for appeller om hjelp fra sykehusrepresentanter, ba ikke Sverige på nasjonalt nivå om støtte fra nabolandene.

– Klokka tikker. Vi trenger hjelp, sa David Konrad, leder for kirurgisk og intensivavdeling ved Karolinska universitetssykehuset.

Men etter SVT-rapporten publiserte svenske kommuner og regioner, SKR, en i forrige uke. ring regjeringen: sende en formell forespørsel til de nordiske landene om å låne ut ressurser.

Intervjuer med nordiske ministre

Derfor har sosialminister Lena Hallengren (S) nå vært i kontakt med statsråder fra Norge og Danmark for å diskutere saken. Ifølge Hallengren er dette imidlertid ikke en formell henvendelse til nabolandene, hun kaller det en dialog.

– For meg var det viktig at vi ble enige mellom Sverige, Danmark og Norge om at det ikke er noen kriterier eller avtaler som skal oppfylles og at det ikke er noen hindringer som gjør det vanskelig å rekruttere fra de svenske regionene i løpet av sommeren, sier Lena Hallengren.

Er det noen hindringer?

– Vi har ikke identifisert noen formelle barrierer som vi som regjering trenger å fjerne. Det er en vanskelig situasjon. Vi må hele tiden tenke på metodene for rekruttering og beholde personalet og ha nødvendige ressurser, både i krisetider og til andre tider, presiserer sosialministeren.

Related Videos

Leave a Comment