Home » Redningsplan for forlatt skip – 350 tonn olje om bord

Redningsplan for forlatt skip – 350 tonn olje om bord

by Russell Crowe

Siden mandag har et nederlandsk skip flytet på havet utenfor norskekysten. Etter at lasten på fartøyet ble forskjøvet hadde fartøyet en bratt bank. De tolv besetningsmedlemmene ble evakuert og en av dem ble skadet under operasjonen. Video av hendelsen viser hvordan flere personer hoppet i sjøen fra båten og hvordan andre reddes fra brua med helikopter.

Kystverket holdt tirsdag formiddag et statusmøte for å gjøre status over fartøyets situasjon, melder NRK.

Slepekabler ble plassert bak fartøyet. Så snart forholdene tillater det prøver vi å stoppe skipet og stoppe det å drive slik at skipet kan stabiliseres, sier Hans-Petter Mortensholm, leder i Kystverket for NRK.

350 tonn olje står i fare for å søles ut i havet

Norske myndigheter samarbeider nå med ansvarlig rederi for å håndtere situasjonen i fremtiden. Skipet har rundt 350 tonn tungolje og 50 tonn diesel om bord og dersom skipet kantrer kan utslipp skade miljøet.

– Det som er viktig nå er at det gjøres tiltak slik at vi kan hindre at skipet utgjør en fare for miljøet. Dette er vårt hovedfokus, sier Mortensholm NRK.

Nødalarmen ble mottatt av redningsetatene rundt lunsjtid mandag og tre helikoptre og to båter ble sendt til stedet. Fire personer ble først om bord for å prøve å stabilisere skipet, men ved 20-tiden mandag ble de også berget med helikopter, skriver Dagbladet. Bølger i området var ti meter høye mandag.

Se redningsdramafilmen i spilleren.

Related Videos

Leave a Comment