Home » Qatar-kritikeren Klaveness søker et samarbeid med DFB

Qatar-kritikeren Klaveness søker et samarbeid med DFB

by Roald Amundsen

Lise Klaveness, president i Norges Fotballforbund. (Bilde: dpa)
(Foto: Nick Potts / PA Wire / dpa)

Berlin – I sin kamp for endringer i verdensfotballen, stoler Norges forbundspresident Lise Klaveness først og fremst på samarbeid med DFB.

Etter hans klare kritikk av Qatar-verten for VM og verdensforbundet på FIFA-kongressen i Doha i slutten av mars, var det tyske forbundet det første «som tok kontakt med meg etter kongressen og forsikret meg om sin støtte», han sa 40-åringen i en intervjuerklæring på «Bild am Sonntag». Qatar har blitt kritisert i årevis på grunn av menneskerettighetssituasjonen og forholdene for utenlandske arbeidere.

For 11. april har han en avtale med DFB-president Bernd Neuendorf for en telefonsamtale. «Vi ønsker å diskutere hva vi kan gjøre sammen for å endre noe,» sa han. «Og kanskje er dette starten på et produktivt og langsiktig samarbeid mellom de tyske og norske foreningene.»

Fotballen må ta sitt ansvar

I forkant av VM på slutten av året i Qatar er det ifølge Klaveness et spørsmål om «hvilke tiltak som trengs for å styre endring og forhindre ytterligere brudd på menneskerettighetene». Også emiratets diskriminering av mennesker på grunn av deres seksuelle legning eller kjønn.

«FIFA sier at LHBTQ-personer er trygge under verdensmesterskapet i Qatar. Men: er det virkelig sånn når det er ulovlig å være homofil der?», spurte den tidligere landskampen.» Og uansett: argumentasjonen handler ikke bare om VM, det er noe grunnleggende «.

Fotballen må ta ansvar for seg selv, spurte han. «Korrupsjonen i våre rekker må stoppe. Vi må være i stand til å gjøre en reell forskjell når det gjelder etiske verdier og menneskerettigheter”. Det er ingen tid å miste. «Og begynnelsen ble gjort med samarbeidet mellom Tyskland og Norge».

© dpa-infocom, dpa: 220410-99-867542 / 2

Related Videos

Leave a Comment