Home » Putins bilde brant da russiske dissidenter flyktet til Georgia for å protestere mot «Vi er nazistene nå» | Verden | Nyheter

Putins bilde brant da russiske dissidenter flyktet til Georgia for å protestere mot «Vi er nazistene nå» | Verden | Nyheter

by Russell Crowe

Vladimir Putin har presset mange av sine kritikere til å forlate Russland for godt etter år med å undertrykke alle former for dissens. Tbilisi, hovedstaden til Georgias nabo til Russland, har sett en bølge av politiske migranter slå seg ned siden invasjonen av Ukraina, og mange har endelig kunnet delta i anti-Putin-protester uten frykt for arrestasjon. Opptak av antikrigsprotester filmet tidligere denne uken fanger øyeblikket et bilde av den russiske presidenten ble satt i brann mens demonstranter danset rundt det.

I begynnelsen av mars stemte det russiske parlamentet for en ny lov som eliminerer enhver mulighet for dissens mot krigen i Ukraina, der alle som diskuterer krigen trues med en straff på opptil 15 års fengsel.

Aktivisten Alisa Kuznetsova flyttet til Georgia dager etter at konflikten startet med mannen hennes, og hun er fast på at hun ikke kommer til å reise tilbake til Russland «når som helst snart».

Hun snakket til CNN og sa: «Det var som en ekstra trigger, jeg måtte bare gå. Jeg prøver bare å ta det med ro og rapportere så mye jeg kan.

«Jeg elsket livet mitt der, men jeg kommer ikke tilbake med det første.»

LES DEN SISTE OPPDATERING PÅ EXPRESS.CO.UKS LIVE UKRAINA-BLOGG

CNN-reporter Matt Rivers sa: «Mange russere i Georgia føler det på samme måte.

«Noen deltok til og med i nylige protester der et bilde av Putin ble brent. Men de er noen ganger gruppert med Putin og hans støttespillere uansett.»

Mens hun forsto kritikerne, innrømmet Kuznetsova sin forferdelse over at alle russere rundt om i verden blir sett på som Putin-tilhengere.

Hun la til: «Det er ikke godt å vite at du er nazistene nå.»

LES MER: Putin hånet: Ukraina hevder at russiske generaler døde på grunn av at Moskva brukte «1917»-taktikker

Ifølge den georgiske regjeringen har mer enn 30.000 russere krysset grensen for å starte et nytt liv i den tidligere sovjetrepublikken.

Alexey Voloshinov sluttet seg forrige måned til tusenvis av russere som valgte å forlate landet hans på grunn av hans motstand mot invasjonen av Ukraina.

I forrige måned før avreise sa 20-åringen: «Det er ekte, ikke ekte. Jeg kan fortsatt ikke tro at i morgen kommer jeg til å forlate landet mitt hele livet. Jeg håper ikke det, men det er et mulig alternativ .

«Men likevel, jeg vil veldig gjerne komme tilbake til fremtidens store Russland en dag. Fremtidens store Russland, ja.»

IKKE GÅ GLIPP
Hvordan Russland blir det «neste Nord-Korea» [EXPLAINER]
VDL lover å «få Putin til å betale» med den sjette bølgen av «tunge sanksjoner» [REPORT]
Tror Vladimir Putin på Gud? [ANALYSIS]

Herr Voloshinov hadde først flyttet til Armenia, men etter å ha blitt informert om at den russiske hæren lette etter ham, flyttet han til Georgia.

Han sa til NPR: «Etter bare to eller tre dager ringte faren min og sa at politiet lette etter meg i Moskva.

«Og den dagen bestemte jeg meg for å forlate Armenia og flytte til Georgia fordi det ikke er noen utlevering herfra.»

Han la til: «Etter å ha forlatt landet, var det første gang jeg kunne sove og spise normalt.»

Related Videos

Leave a Comment