Home » Priyanka Chopra om Ukraina til verdens ledere: «Den største flyktningkrisen …» | Video | Siste India nyheter

Priyanka Chopra om Ukraina til verdens ledere: «Den største flyktningkrisen …» | Video | Siste India nyheter

by Ashley Olsen

Skuespillerinnen Priyanka Chopra utstedte en «direkte appell» til verdens ledere på fredag ​​om å svare på bønner om støtte i møte med den utfoldende humanitære krisen i Øst-Europa med krigen i Ukraina som går inn i sin sjette uke.

«Vi trenger at dere handler for å hjelpe fordrevne mennesker fra Ukraina og rundt om i verden. To millioner barn har blitt tvunget til å forlate alt for å søke trygghet i nabolandene. Med 2,5 millioner barn som er fordrevet i det indre av landet, er det en av de største forflytninger i stor skala siden andre verdenskrig», forklarer den 39 år gamle skuespilleren, tilknyttet UNICEF i nesten et tiår, i en video som hun delte på Instagram.

Hun understreket at «disse tallene er svimlende», insisterte hun på at «traumet vil være etset» i minnet om disse barna «for alltid». «Ingen av barna vil noen gang bli de samme etter det de har sett og det de har vært gjennom…Så lederne i Storbritannia, Tyskland, Japan, Norge, Australia, når dere møtes og bestemmer hvor mye finansiering dere vil gi for å støtte humanitær hjelp, skal du stå opp for flyktninger overalt?»

«Vil du gi de milliardene de trenger?» sa Chopra og søkte å forsterke meldingen. «Dette er den største flyktningkrisen vi har sett som mennesker», sier skuespilleren på slutten av det halvannet minutts klippet.

Mer enn 4,2 millioner ukrainske flyktninger har flyktet fra landet siden den russiske invasjonen, sa FN i sin siste oppdatering, og la til at den humanitære situasjonen forverret seg. Mange av verdens beste underholdere, underholdere, idrettsutøvere og talsmenn ble også med på det globale sosiale media-rallyet på fredag ​​for å samle inn milliarder i bistand til humanitær innsats i Ukraina og støtte flyktninger over hele verden.

Organisert av «The Global Citizen», oppfordrer sosiale medier-rally regjeringer, institusjoner, bedrifter og enkeltpersoner til å hjelpe til med å finansiere humanitær innsats i Ukraina og andre deler av verden.

Kjendiser – Bruce Springsteen, Hugh Jackman, Elton John, Jon Bon Jovi, Jonas Brothers og Billie Eilish – tok til sine sosiale medier-kontoer for å publisere innsatsen ved å bruke hashtaggen #StandUpForUkraine, rapporterte nyhetsbyrået AP.

I den siste runden med oppdateringer fra den krigsrammede nasjonen ble minst 50 mennesker drept og hundrevis skadet da russiske tropper beskuttet sivile som ventet på en togstasjon for å bli evakuert fra Donetsk-regionen fredag, erklærte ukrainske myndigheter i starten av krigen. hans 45. dag.

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen møtte president Volodymyr Zelenskyy i Kiev og lovet flere sanksjoner og økonomisk hjelp. Lederen for EU-kommisjonen planlegger å holde en innsamlingsaksjon for bistand til Ukraina i Warszawa på lørdag.

24. februar startet Russland en militær operasjon i Ukraina etter at utbryterrepublikkene Donetsk og Luhansk appellerte om hjelp til å forsvare seg mot ukrainske provokasjoner. Som svar på den russiske operasjonen lanserte vestlige land en massiv sanksjonskampanje mot Moskva.

(Med bidrag fra pressebyråer)

Related Videos

Leave a Comment