Home » Prinsesse Mette-Marit av Norge syk: ytterligere avtaler kansellert! Bekymringen vokser for prins Haakons kone

Prinsesse Mette-Marit av Norge syk: ytterligere avtaler kansellert! Bekymringen vokser for prins Haakons kone

by Liv Ullmann

Royal-fans er stadig mer bekymret for prinsesse Mette-Marit av Norge. Prins Haakons kone måtte denne uken avlyse flere avtaler på grunn av sykdom. Har kronprinsessens tilstand forverret seg?

Hvordan har prinsesse Mette-Marit det? Bilde: picture alliance/dpa/NTB | Javad Parsha
Norge er bekymret for prinsesse Mette-Marit! 49-åringen skulle åpne en barne- og ungdomsskole i Kautokeino 18. april sammen med ektemannen, prins Haakon av Norge. Men i siste sekund avlyste palasset prinsesse Mette-Marits oppmøte på grunn av sykdom og prins Haakon møtte opp til utnevnelsen uten kronprinsessen.

Prinsesse Mette-Marit syk: Kronprinsesse avlyser ytterligere avtaler

Men det burde ikke ende med denne kanselleringen av en avtale. Like etter ble det kjent at prinsesse Mette-Marit ikke ville holde flere avtaler. Som«galla»– Magasinet Aktuell meldte at kronprinsessen og hennes svigerfar kong Harald V skulle arrangere en mottakelse for mottakere av Kongens fortjenstmedalje torsdag (20. april 2023). Men palasset har fjernet navnet hans fra den offisielle kunngjøringen, noe som betyr at monarken nå må avstå fra sin svigerdatters tilstedeværelse på arrangementet.

Royals-fans bekymret prinsesse Mette-Marit

Siden prinsesse Mette-Marits sjokkerende diagnose har Royals-fans vært bekymret for kronprins Haakons kone. I 2018 ble det kjent at den nå 49-åringen lider av den uhelbredelige kroniske lungesykdommen lungefibrose. Det er ikke kjent om hennes nåværende avtaleavbestillinger er direkte relatert til lungefibrose eller om kronprinsessen har fått en annen sykdom.

Hva er lungefibrose?

Lungefibrose er en tilstand der lungene blir angrepet av kronisk betennelse i bindevevet. Som et resultat reduseres lungefunksjonen, selv oksygen kan ikke omdannes, og pasienter lider av kortpustethet, hoste og kortpustethet. Det finnes ingen kur for lungefibrose, men utviklingen av sykdommen kan bremses hvis den oppdages tidlig.

Kommer prins Haakon og prinsesse Mette-Marit til kroningen av kong Charles III?

Med tanke på Storbritannia, etter prinsesse Mette-Marits nåværende kanselleringer av avtaler, oppstår også spørsmålet om hun er på kl. Kroningen av kong Charles III. vil være tilstede 6. mai eller dersom han også avlyser denne timen på grunn av sykdom. Så langt hadde det norske palasset lovet at kronprins Haakon og kona skulle reise til den britiske hovedstaden for seremonien. Kong Charles III fikk imidlertid et avslag. av kong Harald V. Det norske hoffet ga ikke presise begrunnelser, men 86-åringen har kjempet mot sykdommen i årevis. Han ble sist behandlet for en infeksjon på sykehus like før jul 2022.

Følg News.de allerede kl Facebook, Kvitring, Pinterest OG Youtube? Her finner du siste nytt, siste videoer og direktelinje til redaksjonen.

fka/loc/news.de/dpa
Related Videos

Leave a Comment