Home » Prinsesse Anne favorisert av britene til å etterfølge dronningen foran prins Charles | kongelig | Nyheter

Prinsesse Anne favorisert av britene til å etterfølge dronningen foran prins Charles | kongelig | Nyheter

by Russell Crowe

Prinsesse Anne, 71, er dronningens eneste datter og er den 17. i den nåværende arven. Hans eldste bror, prins Charles, er arving og er den eldste prinsen av Wales i britisk kongehistorie.

Hans eldste bror, prins Charles, er arving og er den eldste prinsen av Wales i britisk kongehistorie.

I en meningsmåling blant 13 272 lesere av The Times og The Sunday Times svarte 79 % av de spurte «ja» på spørsmålet om prinsesse Anne «ville bli en bedre monark enn prins Charles».

Prins Charles har påtatt seg andre kongelige verv ettersom Hennes Majestet (95) kansellerer sin travle tidsplan med kongelige forlovelser.

Fredag ​​kunngjorde Buckingham Palace at dronningen ikke vil delta på Maudy Day Service i Windsor på torsdag, men prins Charles vil være i hennes sted.

Han vil bli ledsaget av sin kone, Camilla, hertuginne av Cornwall, på den tradisjonelt viktige begivenheten i kongefamiliens kalender.

Paret feiret 17-års bryllupsdag på lørdag – en bittersøt anledning som falt sammen med førsteårsdagen for prins Philips død.

Tidligere i år gikk dronningen offentlig ut med sitt «oppriktige ønske» om at Camilla adopterer tittelen dronningkonsort når Charles tar tronen.

I en melding som markerte Hennes Majestets platinajubileum, skrev dronningen: «Når sønnen min Charles i sin tid blir konge, vet jeg at du vil gi ham og hans kone, Camilla, den samme støtten som du ga meg; og jeg håper inderlig at Camilla, når den tid kommer, vil bli kjent som Queen Consort når hun fortsetter sin lojale tjeneste.

LES MER: «Taushet sier alt» Harry dro i vanskelig stillhet etter et spørsmål

Dette er en økning på 11 prosentpoeng siden 2018, basert på en representativ undersøkelse av 2055 britiske voksne i alderen 16-75 år.

Men mer enn to av fem respondenter mente at prinsen av Wales burde ofre sin tid på tronen, og mindre enn en fjerdedel mente at han burde bære kronen.

Gideon Skinner, leder for policyforskning ved Ispos, sa: «Når det kommer til fremtiden, har halvparten av britene tro på prins Charles som den fremtidige kongen, og flere mennesker ser ham i et positivt lys enn for «fire år siden.»

«Men med prins Williams popularitet ikke langt bak dronningens, lurer også briter på om prins Charles bør trekke seg til fordel for sin eldste sønn.»

Princess Royal, nå skjøvet tilbake til 17. plass, vil neppe sitte på tronen.

Men hun forble en stabil skikkelse i de øvre rekkene av kongefamilien og fikk et rykte for å jobbe hardt på vegne av tronen.

Ny forskning har vist at Princess Royal fullførte 117 kongelige engasjementer i løpet av de tre første månedene av 2022.

Hun slo prins Charles» tall på 102 og er for tiden på en jubileumsturné i Australia på vegne av sin mor, dronningen.

Related Videos

Leave a Comment