Home » Politirazziaer «måler» 12 mistenkte i løsepenge-saker – Europol

Politirazziaer «måler» 12 mistenkte i løsepenge-saker – Europol

by Russell Crowe

Haag, 29. oktober (Reuters) – Tolv mistenkte som antas å ha utført løsepengevare-angrep mot selskaper eller infrastruktur i 71 land har blitt «målrettet» i raid i Ukraina og Sveits, sa Europol fredag.

En talsperson for det europeiske politibyrået nektet å kommentere om noen av de mistenkte ble arrestert under raidene. Operasjonen var et resultat av samarbeid mellom rettshåndhevende og rettslige myndigheter i syv europeiske land og USA.

Europol sa at de 12 mistenkte antas å ha utført cyberangrep som påvirket 1800 ofre over hele verden.

Et av selskapene som antas å ha blitt rammet av mistankene i saken var metallprodusenten Norsk Hydro ASA (NHY.OL), som i 2019 ble rammet av et løsepengeprogram som lammet deler av produksjonen, opplyser norsk politi i en rapport. erklæring. Selskapet nektet å betale hackerne, sa han den gang, men led titalls millioner dollar i tap på grunn av forstyrrelser i driften.

De andre selskapene som ville blitt berørt av ransomware-forespørslene ble ikke navngitt.

«De målrettede mistenkte hadde alle forskjellige roller i disse høyt organiserte, profesjonelle kriminelle organisasjonene,» sa Europol i en uttalelse, med noen ansvarlige for hacking og andre for hvitvasking av penger via kryptovaluta.

Under razziaene beslagla politiet over 52 000 dollar i kontanter, fem luksusbiler og data- og telefonutstyr som undersøkes for bevis og nye etterforskningsspor, sa Europol.

Myndigheter fra Norge, Frankrike, Nederland, Ukraina, Tyskland, Storbritannia, Sveits og USA var involvert i nedslaget sammen med Europol og Eurojust, EUs byrå for rettslig samarbeid.

Reportasje av Stephanie van den Berg, Toby Sterling og Terje Solsvik; redigering av Jonathan Oatis

Våre standarder: Thomson Reuters tillitsprinsipper.

Related Videos

Leave a Comment