Home » Polhavet utenfor Norge: grov sjø hindrer redning av frakteskip

Polhavet utenfor Norge: grov sjø hindrer redning av frakteskip

by Russell Crowe

Status: 04.07.2021 15:24.

Mannskapet er allerede trygt og slepebåtene burde faktisk få «Eemslift Hendrika» ut av trøbbel. Men gjenopptakelsen av det vinglete lasteskipet i Nordsjøen er utsatt på grunn av dårlig vær.

Et frakteskip som svaier voldsomt i Nordsjøen må holde seg på åpent hav lenger enn forventet. Redningen av «Eemslift Hendrika» måtte utsettes til torsdag på grunn av dårlig vær i operasjonsområdet, opplyser Kystverket. Liv og helse vil alltid ha topp prioritet.

Beregninger viste også at faren for at fartøyet strandet var lav. Det burde oppklares på torsdag, noe som gjør handlingen mer sannsynlig å lykkes etterpå.

Hans Werner Monsees, leder for Havariek-kommando Cuxhaven, talte også tagesschau24 av en «veldig vanskelig operasjonssituasjon». Værforholdene er kritiske i disse operasjonene. Fartøyet klarer ikke å manøvrere og har ingen styring. Sjøen er grov, det er mye krenging, og skipet ruller fra side til side. Totalt sett er dette en «veldig kompleks situasjon». Men det er sikkert at de norske kollegene mestrer driftssituasjonen.

Hans-Werner Monsees, sjef for Cuxhaven-ulykkeskommandoen, ved det forlatte frakteskipet utenfor kysten av Norge

tagesschau24 12:00, 7.4.2021

Taubåtene skal trekke lasteskipet til land

Opprinnelig, «Eemslift Hendrika skulle være ute av sin knipe onsdag. To slepebåter ankom skipet over natten, som flyter i vannet i Nordsjøen uten mannskap eller fremdriftssystem. Etter planen skal slepebåtene faktisk ta lasteskipet på dagtid og trekke det i land.

Ifølge kystverket ble slepebåtene chartret av rederiet til det nederlandske redningsselskapet Smit Salvage. Smit Salvage er et datterselskap av Boskalis redningsselskap, som også nylig håndterte redningen av «Ever Given» i Suezkanalen.

Mannskapet reddet mandag

Den 112 meter lange «Eemslift Hendrika» til det nederlandske rederiet Amasus Shipping var på vei fra Bremerhaven til Kolvereid på norskekysten. Den hadde vært oppført 2. påskedag i dårlig vær og kraftige dønninger etter at deler av lasten forskjøv seg og nødsignal ble sendt. Mannskapet ble satt i land med helikopter mandag.

Fire besetningsmedlemmer måtte hoppe i sjøen og ble reddet opp av vannet da bølgene gjorde skipet hardt under redningsaksjonen.

Skipet mistet deretter fremdriftskraften mandag kveld. Lasteskipet har rundt 350 tonn tung fyringsolje og 50 tonn diesel om bord.

Related Videos

Leave a Comment