Home » Playtech selger YoYo Games til Opera for 10 millioner dollar

Playtech selger YoYo Games til Opera for 10 millioner dollar

by Russell Crowe

Originalhistorie: Spillprogramvareselskapet Playtech solgte GameMaker-skaperen YoYo Games for 10 millioner dollar.

Nyheten ble rapportert av Reuters sammen med de siste økonomiske resultatene fra Playtech, med svært få detaljer. Innlegget nevnte bare at Playtech hadde avhendet «alle sine uformelle og sosiale spillemidler», uten å spesifisere hvem som hadde kjøpt YoYo Games.

Men en bruker av GameMaker-forumet gravde litt, og bemerket at nylige lederansettelser ved YoYo Games inkluderte Opera-ansatte, «og den nylig oppførte korrespondansen peker til Operas hovedkvarter i Norge.» Og, som Rock Paper Shotgun rapportert, har Maison des Entreprises Dokumentasjon bekrefter informasjonen.

YoYo Games ble opprinnelig kjøpt opp av Playtech i 2015 for 16,4 millioner dollar. Siden den gang har selskapet gitt ut en pedagogisk utgave av GameMaker 2 og lansert en publiseringsgren i 2018. Sistnevnte ble imidlertid lagt ned etter bare ett år fordi det belastet YoYo Games sine ressurser. .

JeuxIndustrie.biz kontaktet YoYo Games for mer informasjon.

Oppdater: YoYo Games har bekreftet oppkjøpet, som vil danne grunnlaget for en ny Opera Gaming-divisjon, som fokuserer på å «utvide inntektsgenereringsevner og muligheter i spillområdet». Dette følger utgivelsen og veksten av Opera GX-nettleseren, designet for spill.

Stuart Poole, administrerende direktør for YoYo Games, og Russell Kay, CTO, vil begge forbli ved roret i selskapet.

Krystian Kolondra, Navigator EVP ved Opera, kommenterte: «Vi ser frem til å fortsette veksten av Opera GX og drive veksten av GameMaker som en del av et større økosystem, gjøre det mer tilgjengelig for nybegynnere og utvikle det til den mest brukte 2D spillmotor i verden. av kommersielle studioer.

«Opera Gaming vil fokusere på å akselerere veksten av dette fremvoksende økosystemet, og kombinere mer enn 7 millioner svært engasjerte spillere som bruker Opera GX med millioner av GameMaker-skapere.»

Poole la til: «I over tjue år var visjonen bak GameMaker-motoren ikke bare å skape flere spill, men å utvide utviklingen innenfor og utenfor spillstudioet. Vi tror avtalen med Opera representerer en enorm mulighet til å akselerere realiseringen av dette. grunnleggende visjon, i en periode med eksepsjonell vekst for begge selskaper.»

Related Videos

Leave a Comment