Home » Planer for et treningssenter i «verdensklasse» knyttet til York Minster avslørt

Planer for et treningssenter i «verdensklasse» knyttet til York Minster avslørt

by Russell Crowe

Planer har blitt avslørt for et «senter i verdensklasse for forskning, utdanning og opplæring» som vil bli knyttet til den ikoniske York Minster.

Tonkin Liu arkitektfirma vant en konkurranse mellom tre firmaer om å tilby fasilitetene som en del av distriktsplanen for York Minster-bydelen.

Planer for to bygninger, Heritage Quad og Technology Hub, vil ta sikte på å etablere distriktet som et «Internasjonalt anerkjent Center of Excellence for Heritage Craft Skills».

Klikk her for alle de siste nyhetene i York

The Minster’s Stoneyard har for tiden ansvaret for å ta vare på York Minster og dets distrikt, noe som gjør det til en av ti britiske katedraler som beholder sitt eget dedikerte korps av håndverkere.

Gjennom ombyggingen av de to lokalitetene søker de nye forslagene å svare på behovet for nye strukturer for steinhoggere og å skape et teknologisk og fungerende senter i det eksisterende steingården.Et kunstnerisk inntrykk av Technology Hub som vil være en del av York Minster Precinct Neighborhood Plan

De to bygningene på ordningen vil huse verksteder, en toppmoderne 5-akset CNC-sag, en ny båndsag og boliger for å hjelpe til med å trene de involverte i den pågående syklusen med reparasjon, restaurering og utvikling ved York Minster.

Den foreslåtte Heritage Quad ligger i en hage og gjenbruker en eksisterende U-formet blokk bak 2 Minster Courts mellom bymurene og katedralen, og legger til en ny fløy under en trestruktur med grønt tak for å lage en firedrakt forretningsdress.

Omkranset av en fungerende gårdshage, vil quad’en bli brukt av murere, stillasere, gartnere, lærlinger, forskere og besøkende.Kunstnerens inntrykk av Heritage Quad-forslaget som en del av York Minster Precinct-nabolagsplanen
Kunstnerens inntrykk av Heritage Quad-forslaget som en del av York Minster Precinct-nabolagsplanen

Den andre bygningen, Technology Hub, skal pusse opp murverkstedbygningene sør for katedralen og vil også ha et tretak.

I følge Tonkin Liu vil denne ordningen skape «et stimulerende laboratorium som forbedrer det daglige arbeidet til forskjellige team og viser frem avansert digitalt maskineri». Bygget skal brukes av murere, elektrikere, rørleggere, snekkere og kulturminnebyggere.

Studien sa at solcellepaneler og mekanisk ventilasjon med varmegjenvinning (MVHR) ville gi strøm til bruk på dagtid av maskinene i verkstedet og rettet mot null karbonutslipp.Et kunstnerisk inntrykk av sovesalene i Heritage Quad som vil være en del av nabolagsplanen til bydelen York Minster
Et kunstnerisk inntrykk av sovesalene i Heritage Quad som vil være en del av nabolagsplanen til bydelen York Minster

En talsperson la til: «Dette er en enorm mulighet til å skape natursentrert arkitektur som feirer håndverk, som forbinder de delte håndverksverdiene for fortid, nåtid og fremtid. Disse bygningene ønsker å bevare og katalysere vår felles arv. innen håndverk, inspirerende mennesker i alle generasjoner, lokalt, nasjonalt og internasjonalt».

Tonkin Lius dekan Jonathan sa: «Med den sjenerøse støtten fra York Minster Fund, tar vi sikte på å skape et verdensledende anlegg hvor gammelt håndverk kan trives sammen med de nyeste teknologiene og innovasjonene på feltet.

«Vi har allerede etablert kunnskapsdeling og partnerskap med de store katedralbyene Trondheim, Milano, Köln og Washington gjennom visjonen nedfelt i vår Nabolagsplan.»Kartet viser foreslått plassering av de to byggene
Kartet viser foreslått plassering av de to byggene

Alex McCallion, District and Works Director og York Minster Neighborhood Plan Program Manager, sa: «Vi vil jobbe i samarbeid med andre institusjoner, ikke minst University of York og City of York Council for å fortsette å bygge byens profil som verdensleder. i omsorgen for arvegoder.

«Viktig for York Minster, dette kritiske aktivitetsprogrammet er avgjørende hvis vi skal sikre York Minsters langsiktige miljømessige, økonomiske og arvemessige bærekraft for fremtidige generasjoner å nyte som vi gjør i dag.

Skriv inn postnummeret ditt nedenfor for å finne jobber nær deg

Richard Shaw, president for York Minster Fund, sa: «Vi er glade for utnevnelsen av Tonkin Liu. Deres forståelse av oppdraget har ført til inspirerende prosjekter som yter rettferdighet til et senter for fremragende forskning som vil ha global betydning.»

Dersom forslaget blir godkjent, vil arbeidet påbegynnes på stedet i 2022, med de nye fasilitetene i drift og i bruk innen 2023.

Lær mer om planene Klikk her.

For å motta de siste e-postoppdateringene fra North Yorkshire Live, Klikk her.

Related Videos

Leave a Comment