Home » Pink tilbyr bikinibøter til det norske damehåndballlaget for kvinner

Pink tilbyr bikinibøter til det norske damehåndballlaget for kvinner

by Russell Crowe

TORONTO – Amerikansk popstjerne Pink har tilbudt seg å betale bøter som er pålagt det norske kvinnelige strandhåndballaget for deres beslutning om å bruke shorts i stedet for bikinier under et EM -spill nylig.

Lørdag twitret sangeren sin støtte til laget etter at European Handball Federation (EHF) bøtelagde dem $ 1500 euro (C $ 2.218) – eller $ 150 euro ($ 220) for hver spiller – for «feil kjole.» Under kamp om bronsemedaljen mot Spania 18. juli.

“Jeg er VELDIG stolt av det norske kvinnelige håndballlaget for kvinner FOR Å BESKYTTE DE VELDIG SEXISTISKE REGLENE OM deres“ uniform ”. Det europeiske håndballforbundet MÅ VÆRE FLERE FOR SEXISME. Bra for deg, sir. Jeg betaler gjerne bøter for deg. Fortsett, » Pink skrev.

Mens Norges Håndballforbund (NHF) allerede har uttalt at de er klare til å betale boten, har håndballaget likevel uttrykt sin takknemlighet overfor Pink på Instagram.

I et innlegg delt på lagets Instagram -historier, skrev de: “Wow! Tusen takk for støtten. «

Norges kultur- og idrettsminister, Abid Raja, takket også Grammy -vinneren for sin tweet.

«Takk [sic] for din støtte P! nk! Som idretts- og likestillingsminister i Norge har jeg sendt et brev til alle nordiske idrettsministre for en felles uttalelse til støtte for våre kvinner. Jeg håper at alle fansen og vennene du har også vil gi deg all deres støtte, så vi kan endre denne dumme regelen! » skrev på Twitter.

Ifølge EHF har ikke det norske laget overholdt ensartede forskrifter som sier at kvinnelige idrettsutøvere må ha bikinibukser med en maksimal sidebredde på 10 centimeter, en «stram passform» og et «snitt med en vinkel oppover mot livet. del av beinet. «

I kontrast krever den ensartede forskriften for mannlige idrettsutøvere shorts som er «ikke for løse» og 10 centimeter over kneskålen.

Pink er ikke den eneste som grep inn i kontroversen, selv den tidligere tennisstjernen Billie Jean King veide bøter på Twitter og krevde at «seksualiseringen av kvinnelige idrettsutøvere stopper».

Related Videos

Leave a Comment