Home » Pink tilbyr å betale norske kvinners strandhåndballbøter etter at de har fått beskjed om å bruke lettere drakter

Pink tilbyr å betale norske kvinners strandhåndballbøter etter at de har fått beskjed om å bruke lettere drakter

by Russell Crowe

Popstar Pink har tilbudt å betale bøtene som er pålagt det norske kvinnehandballlaget for kvinner, etter å ha blitt straffet for å ha på seg shorts fremfor bikinitruse.

Laget hadde på seg shorts som herrelaget da de konkurrerte på European Beach Handball Championships, noe som resulterte i bøter på 1500 euro (1 295 pund) fra konkurransemyndighetene for «upassende klær». Bøtene utløste en rekke om sexisme i sport.

Pink tok til Twitter for å uttrykke sin støtte til teamet og sa at hun var «veldig stolt» av dem for å «protestere mot de veldig sexistiske reglene angående deres» uniform «.

Sangeren sa også at hun mente «Det europeiske håndballforbundet burde bli bøtelagt for sexisme».

«Selvfølgelig dere, damer. Jeg vil gjerne betale bøtene dine for deg, ”la hun til. «Fortsett.»

På sosiale medier uttrykte teamet sin takknemlighet til stjernen og la ut meldingen «Wow! Tusen takk for støtten «med et bilde av seg selv i shortsen.

Norges håndballforbund (NHF) sa at de var stolte av spillerne sine og gratulerte dem med å «heve stemmen og si at det var nok», og sa at de var klare til å betale boten.

Abid Raja, norsk kultur- og sportsminister, sa at det var «helt latterlig».

Tennislegenden Billie Jean-King kritiserte også forskjellen mellom menns og kvinners antrekk og sa: «Seksualiseringen av kvinnelige idrettsutøvere må stoppe.»

Hendelsen kom da en britisk paralympisk friidrettsutøver ble fortalt at løpebuksen var for kort av en konkurranseansvarlig ved England Championships.

Olivia Breen sa at hun var «skuffet» og spurte «om en mannlig konkurrent ville bli kritisert på samme måte».

Related Videos

Leave a Comment