Home » PGA Tour og Saudi LIV-konkurransen smelter overraskende sammen

PGA Tour og Saudi LIV-konkurransen smelter overraskende sammen

by Roald Amundsen

PGA Tour smelter sammen med den svært velstående saudiske motparten LIV.Bilde: keystone

06.06.2023, 17:2606.06.2023, 17:32

Overraskende nyheter fra den profesjonelle golfverdenen: Tvisten mellom de store golforganisasjonene PGA Tour og DP World Tour og den saudiarabisk-finansierte LIV Tour er overraskende løst. Tirsdag meldte partene i en felles pressemelding at de har kommet til en «banebrytende avtale for å standardisere golfsporten» og vil samarbeide i fremtiden. Som et resultat er et saudiarabisk suverent formuesfond (PIF), tidligere involvert i LIV Tour, nå aksjonær i en ny felles organisasjon.

Med avtalen om å samarbeide i fremtiden er alle pågående rettstvister mellom de involverte partene løst etter gjensidig avtale. I tillegg bør det etter sesongen 2023 skapes muligheter for spillere å returnere fra LIV Tour til PGA Tour eller DP World Tour, den tidligere European Tour. Et navn på den nye organisasjonen, som også har som mål å fremme formatet ytterligere. av laget introdusert av LIV Tour, har ennå ikke blitt annonsert.

Men tilsynelatende ble mange golfproffer tatt på feil fot av rapporten. For eksempel tvitrer kanadiske Mackenzie Hughes: «Det er ingenting bedre enn å finne ut via Twitter at vi slår oss sammen med en turne vi aldri ønsket å ha noe med å gjøre».

Golfjournalist Dan Rapaport skriver at PGA Tour har unnlatt å informere sine spillere: «De fant ut av det, det samme gjorde oss andre. Det vil være mange forbanna golfere som takket nei til millioner for å fortsette å spille på PGA Tour.» Spillerne ble «sjokkert, forvirret og avsky».

LIV Tour har eksistert siden sommeren 2022. Turneringsserien, finansiert av den saudiarabiske regjeringen, har kastet inn penger og kurtisert mange bemerkelsesverdige spillere på PGA Tour, inkludert Phil Mickelson, Bryson DeChambeau, Sergio Garcia, Brooks Koepka og Bubba Watson.

PGA Tour stengte de nedlagte proffene ute. En retur bør forbli umulig – til nå. Hva nøyaktig fremtiden til golf vil være etter denne overraskende kunngjøringen er foreløpig uklart. En ting er klart: Etter at PGA Tour i mer enn ett år prøvde å overbevise spillerne om at det var umoralsk å ta imot saudiske penger, jobber de nå med nettopp disse giverne. (abu/sda)

Disse utøverne vil tjene mer i 2023

1/13

Disse utøverne vil tjene mer i 2023

kilde: Shutterstock/Imago

Hole-in-one på LIV Golf Tour og folk flipper ut

Video: Watson

Du kan også være interessert i:

Related Videos

Leave a Comment