Home » Perspektiver for menneskets historie: Barack Obama ser verden ved «vendepunktet»

Perspektiver for menneskets historie: Barack Obama ser verden ved «vendepunktet»

by Russell Crowe

Perspektiver av menneskets historie
Barack Obama ser verden på «vendepunktet»

Nesten fem år etter hans siste periode som USAs president, blir Barack Obama aldri lei av å uttrykke sin visjon om utviklingen i verden. Dette er ofte status quo i politikken. Nå forklarer han til en forestilling der han ser verden når det gjelder menneskelig historie.

USAs tidligere president Barack Obama ser USA og verden på et «tipping point». På den ene siden er det en strøm med en «politikk av ondskap, splittelse og konflikt», sa demokraten i Richmond under et valgopptreden før regjeringsvalget i den amerikanske delstaten Virginia. «Men den gode nyheten er at det er en annen måte vi kan komme sammen og løse store problemer.» Det er en avgjørelse «som jeg tror vil bestemme ikke bare de neste årene, men også de neste tiårene med menneskelig historie».

Obama sa at det var et spørsmål om å bestemme hva slags demokrati neste generasjon ville arve. Han advarte mot en «retur til kaos som forårsaket så mye skade». Den tidligere presidenten vil sannsynligvis henvise til embetsperioden til hans etterfølger Donald Trump, som styrte Det hvite hus fra 2017 til januar i år. I Virginia stiller Obamas partikamerat Terry McAuliffe og Trump-støttede republikaner Glenn Youngkin på valg som guvernør. Valget er 2. november. Det regnes som en tidlig stemningstest for valgene i National Congress om et år.

Obama berømmet Merkel som et moralsk kompass

Hvem Barack Obama anser som en positiv kraft i verdenssaker, argumenterte han bare nylig i en videomelding som ble vist ved kansler Angela Merkels avgang i det som sannsynligvis blir hennes siste EU -toppmøte. I den hyllet han Merkel for hennes «ubarmhjertige» moralske kompass og for mange års godt samarbeid. – Så mange mennesker, jenter og gutter, menn og kvinner, har hatt et forbilde å følge i vanskelige tider, sa Obama i videoen som ble utgitt på Twitter. Han påpekte også at han viser en karakter som han sannsynligvis heller vil jobbe på EU -toppmøtet enn å være sentrum for oppmerksomheten i det.

Related Videos

Leave a Comment