Home » Pengeregn fra Wallenberg – her er distributørene denne uken

Pengeregn fra Wallenberg – her er distributørene denne uken

by Russell Crowe

For Telenor-nykommere – Vimla innen telekommunikasjon og Ownit innen bredbånd – har brukervennlighet alltid vært et viktig mål og derfor har begge selskapene gått over til en ny komplett løsning for fakturering og betaling via Billogram. Håpet før endringen var å få smidigere prosesser og forbedre kundeopplevelsen, men senere har kundenes bytte til automatiske betalingsmåter blitt minst like verdsatt.

Les mer om løsningen

I tillegg til det kostbare manuelle arbeidet med å sende titusenvis av fakturaer i tide, møtte både Vimla og Ownit mange tekniske utfordringer knyttet til betalingsprosessen. I tillegg er det viktig å håndtere store mengder betalingsrelaterte kundetjenester.

Ved å gå over til en digital betalingsløsning kunne mange faktorer som tidligere forårsaket misnøye og misforståelser for kundene elimineres. Ettersom ulike prosesser ble automatisert og sluttkunden fikk tilgang til stadig enklere betalingsmåter, kunne Vimla redusere kundeserviceproblemer med mer enn 40 % de første 6 månedene. Antall kunder som betaler i tide har også økt med 14 % siden byttet til Billogram.

Andre viktige effekter ble funnet i kundenes vilje til å ta i bruk automatiske betalingsmetoder, som direkte belastning og direktebetaling. Her tilbyr Billogram enkle verktøy for effektiv konvertering som har resultert i at begge selskapene har sett betydelige økninger på 100 % (Vimla ved 2 år) og 53 % (Eier etter 1 år) fra å bytte til ny faktureringsløsning til dags dato. Automatiske betalingsmetoder har store fordeler: bedre kontantstrøm og redusert risiko for feilbetalinger og kundetap.

Les mer om å velge Vimla og Ownit di Billogram som partner

Ved å studere Vimlas resultater nærmere, kunne Billogram konstatere at risikoen for kundetap er halvert sammenlignet med automatiske betalinger. Samtidig ble det funnet at risikoen for å miste kunder er nesten tre ganger større for kunder som ikke betaler enn for de som betaler i tide. For kunder som får en purring er risikoen for å miste kunder seks ganger større.

Datainformasjonen er basert på AI-teknologi og danner grunnlaget for hvordan Billogram utvikler sitt produkt. Teknologi brukes for å skape en bedre betalingsopplevelse for sluttkunden. Et viktig fokus da betaling er i mange tilfeller det vanligste og viktigste samspillet mellom kunde og bedrift.

– Det ligger et enormt potensial i å transformere betalingsmuligheten fra en transaksjon til noe som kan styrke og bygge langsiktige relasjoner med kundene. Samtidig effektiviseres prosesser og kunden får en jevnere opplevelse, sier Fredrik Runéus, kundesjef i Billogram.

Gjennom klare oppsummeringer av resultatene får Billogram-kundene et konkret bilde av fordelene ved å bruke plattformen, noe som ofte betyr at de angrer på at de ikke tok steget tidligere. Spesielt med tanke på hvor raskt det kan implementeres.

– Integrasjonsprosessen vår skiller oss fra mer tungvinte løsninger. Vi har sett eksempler på at kunden totalt kun krevde 45 prosjekttimer for å implementere løsningen. Raskt og enkelt kan vi hjelpe våre kunder å legge til moderne og avanserte funksjoner som gir sluttkunder større valgfrihet og en bedre kundeopplevelse. Det blir en seier for begge sider, avslutter Fredrik.

Kontakt Billogram for å finne ut mer om deres løsning

Related Videos

Leave a Comment