Home » Paris Masters: Cameron Norrie vinner, men Andy Murray og Dan Evans fraværende

Paris Masters: Cameron Norrie vinner, men Andy Murray og Dan Evans fraværende

by Russell Crowe
Cameron Norrie tok sin 100. ATP Tour-seier i karrieren – og sin 49. seier i 2021 – ved å slå Argentinas Federico Delbonis

Storbritannias nummer én Cameron Norrie fortsatte sitt forsøk på å nå ATP-finalen med en solid åpningsseier på Paris Masters, men Andy Murray og Dan Evans tapte i første runde.

Norrie, nå rangert som 13. i verden, vant 6-2 6-1 over Argentinas Federico Delbonis.

Evans ble slått 2-6 7-5 7-5 av Alexander Bublik før Murray tapte 6-4 5-7 7-6 (11-9) for Dominik Koepfer.

Murray kastet bort syv matchpoeng etter en blandet start.

Norrie, 26, kan fortsatt ta en av de to gjenværende plassene i sesongavslutningsfinalen, som starter i Torino 14. november, med et dypt løp i Paris.

Han hadde den beste sesongen i karrieren til å konkurrere om en plass i Torino, som tok over fra London som vertsby for årsavslutningsarrangementet.

Southpaw har nådd seks finaler i år, spesielt da han vant den prestisjetunge tittelen på Indian Wells forrige måned, og hans forbedrede konsistens tok ham fra 74. plass i verden til topp 15.

Nordmannen Casper Ruud og italieneren Jannik Sinner reiser imidlertid til Paris på pole position for å gå videre til finalen klokken åtte.

Etter å ha slått Delbonis sa Norrie at det var «ganske kult» å fortsatt være med i løpet.

«Å være på spørsmålet om denne hendelsen på dette tidspunktet i året viser forbedringene jeg har hatt i år,» sa han til Amazon Prime.

«Å spille disse kampene med litt ekstra press og motivasjon er akkurat der jeg ønsker å være.»

Indian Wells» oppfølging av nok en Masters-tittel kan sikre Norries plass, selv om han vil møte tøffere motstandere enn Delbonis i den franske hovedstaden.

Novak Djokovic og Daniil Medvedev, de to beste mannlige spillerne i verden, er blant de beste spillerne på arrangementet på hard innendørsbane.

10. seedet Norrie vil nå møte enten amerikanske Reilly Opelka eller serberen Filip Krajinovic etter å ha slått Delbonis, hvis tapsrekke utvidet seg til en 10. kamp.

Murray taper eposet mot Koepfer

Andy Murray
Andy Murray kastet bort syv matchpoeng mot Dominik Koepfer

Tidligere verdens nummer én Murray skulle etter planen møte Jenson Brooksby, men amerikaneren trakk seg bare timer før mandagens kamp i første runde.

I hans sted var den heldige tyske taperen Koepfer, som dominerte åpningssettet ved å bryte Murrays serve to ganger på rad mens skotten så på tempoet.

27-åringen, rangert som 58. i verden, så ut til å forberede seg på andre sett og seier, og knuste Murray igjen i Game 1.

Men så gjorde den tredobbelte Grand Slam-mesteren Murray sitt comeback, og ble forelsket da Koepfer serverte kampen i en seiersrekke på fem kamper som førte til at han tok konkurransen til et avgjørende sett.

Det tredje settet var en mye nærmere affære, og ble med serven til Murray ikke klarte å knekke Koepfer og utnytte sine to første matchpoeng.

En tie-break var nødvendig for å avgjøre vinneren, med Murray som tapte fem matchpoeng til før motstanderen hans fullførte seieren på sin andre.

Koepfer vil møte enten niende seedet Felix Auger-Aliassime eller kvalifiseringsspilleren Gianluca Mager i andre runde.

«Jeg hørte om det klokken 16. Jeg var i ferd med å returnere til hotellet, da sendte en av ATP-turnesjefene meg en tekstmelding: «Dom, er du der? Spiller du? mot Andy Murray,» sa Koepfer.

«Ærlig talt, jeg var litt nervøs. Jeg hadde ikke forventet å spille i dag, jeg håpet at noen ville trekke seg i morgen.

«Men en nattkamp her i Paris, mange fans, de hadde et fantastisk publikum, første gang for meg på en stund. Det var en vakker dag. Uventet, men det fungerte og jeg er fornøyd.»

Evans taper en underholdende kamp

Dan Evans returnerer en ball
Dan Evans er rangert som 24. i verden etter en fantastisk sesong som fikk ham til å vinne sin første ATP Tour-tittel

Storbritannias nummer to Evans tapte 2-6 7-5 7-5 for kasakhiske Bublik, men hadde sine sjanser mot uforutsigbare Bublik og så ut til å ha kontroll etter et dominerende første sett.

Et løst servicespill fra briten på 5-5 i andre sett resulterte i en dobbel feil, slik at motstanderen kunne serve og få spillet spilt.

Trangheten snek seg inn da Bublik forsøkte å rense kampen på 5-4, hvor verdens nummer 36 scoret seks doble feil – inkludert en på matchpoint – i en utrolig kamp.

Men han kom seg til å gi seg umiddelbart, og beseglet deretter en seier som satte opp et møte med Ruud i andre runde.

Verdens nummer én Djokovic vender tilbake til singelbanen tirsdag for første gang siden håpet om en Grand Slam-kalender ble knust av russiske Medvedev i US Open-finalen i september.

Den 34 år gamle serberen møter Marton Fucsovics tirsdag etter at ungararen overlevde en gjengjeldelse fra Italias Fabio Fognini og vant 6-1 6-7 (6-8) 7-6 (7-5).

Djokovic slo seg sammen med andre serberen Filip Krajinovic i double på mandag, og trengte en flott tie-break for å slå australierne Alex de Minaur og Luke Saville 4-6 6-4 10-7.

«Jeg har aldri spilt foran så mange mennesker i en dobbeltkamp, ​​det er utrolig,» sa han.

Rundt BBC - SoundsRundt BBC Footer - Lyder

Related Videos

Leave a Comment