Home » Para International ishockey i Wiehl

Para International ishockey i Wiehl

by Roald Amundsen

wiehl På slutten av sesongen finner en spesiell begivenhet sted på Wiehl skøytebane. Fra 31. mars til 2. april 2023 spilles det tre landskamper mellom landslagene i Tyskland og Norge, i para ishockey. Disse spillene fungerer som en direkte forberedelse til A-VM, som finner sted i Canada i slutten av mai.

Det er første gang slike internasjonale para-ishockeykamper har funnet sted i Nordrhein-Westfalen, og derfor ønsker idretts- og fritidsanleggene Wiehl og det tyske idrettsforbundet for funksjonshemmede og den nasjonale paralympiske komité eV (DBS) et miljø egnet for denne ekstraordinære begivenheten i Wiehler skaper en skøytebane. De er støttet av Tus Wiehl Eissportclub. Det er ventet mange representanter for sport og politikk til kampen lørdag ettermiddag.

Trener Andreas Pokorny og hans team gleder seg til landskampene i Wiehl, for med Ingo Kuhli-Lauenstein, Lucas Sklorz og Jano Bussman er det også tre spillere som spiller for den lokale klubben TuS Wiehl ESC. Det er også håp om at spillene i ditt eget land vil øke bevisstheten om sporten.

Para-ishockey, også kjent som kjelkeishockey, har vært en integrert del av det paralympiske programmet siden vinterlekene i Lillehammer i 1994. Denne dynamiske sporten, som legger vekt på en-til-en kamp, ​​er rettet mot idrettsutøvere som ikke er i stand til å spille «fotgjenger-ishockey» på grunn av begrensninger i nedre ekstremiteter. Spillere beveger seg rundt isen sittende på en spesiell slede ved hjelp av to pinner med pigger eller torner i endene. Samtidig brukes de litt kortere køllene også til pasninger og skyting, noe som oppmuntrer til kreativitet under lek.

Spillet spilles med fem spillere og en keeper per lag, i tre omganger på 15 minutter hver.Selv den paralympiske versjonen av ishockey er veldig fysisk: kroppskontroll er tillatt. For å unngå ulykker så mye som mulig, blir alle spillere festet til sleden med et belte under spillet.

Spill 1 starter fredag ​​31. mars 2023 kl 20:00. Øvrige kamper spilles lørdag 1. april. kl 17:00 og søndag 2. april 2023 kl 10:00 Det er gratis inngang.

Ytterligere informasjon om sporten para ishockey finner du på hjemmesiden til det tyske idrettsforbundet for funksjonshemmede.

Kilde: Freizeit & Sportstätten Wiehl

Publisert av:

Annalena Rusche
Annalena Rusche
Annalena Rüsche ser frem til oppdatert og verdifull informasjon for våre lesere. Hun kan kontaktes via e-post redaktion@oberberg-nachrichten.de for våre lesere.

Related Videos

Leave a Comment