Home » På grunn av fengslede aktivister: Tyrkia innkaller tyske ambassadører

På grunn av fengslede aktivister: Tyrkia innkaller tyske ambassadører

by Russell Crowe

På grunn av en internert aktivist
Tyrkia innkaller tyske ambassadører

Ti ambassadører – fra Tyskland og andre vestlige land – ber om umiddelbar løslatelse av menneskerettighetsaktivisten Osman Kavala, fengslet i Tyrkia i fire år. Istanbul reagerer sint og beordrer diplomatene.

Tyrkias utenriksdepartement tilkalte ambassadører fra Tyskland og ni andre land etter en uttalelse som ber om umiddelbar løslatelse av menneskerettighetsaktivisten Osman Kavala. «Ambassadører som kommer med en anbefaling og et forslag til rettferdighet som en del av en pågående prosess er uakseptable», skrev innenriksminister Süleyman Soylu på Twitter.

Kravet kaster en skygge for diplomatiske representanters forståelse av lov og demokrati. De utnevnte ambassadørene inkluderer diplomater fra Tyskland, USA og Frankrike samt utenlandske representanter fra Canada, Danmark, Nederland, Norge, Sverige, Finland og New Zealand, slik det statlige byrået Anadolu rapporterte.

Krav om en rettferdig og rask løsning

«De fortsatte forsinkelsene i Kavalas rettssak, inkludert sammenslåing av forskjellige saker og opprettelsen av nye påstander etter en frifinnelse, kastet en skygge over respekten for demokratiet, rettsstaten og åpenheten i rettssystemet tyrkisk,» hadde ambassadene tidligere sa. . De ønsket en rettferdig og rask løsning.

Forretningsmannen Kavala har sittet fengslet i Tyrkia i fire år uten å ha blitt dømt. Den europeiske menneskerettighetsdomstolen krever at han løslates. Europarådet har varslet at det vil ta rettslige skritt mot Tyrkia dersom Kavala ikke blir løslatt.

Kavala ble frifunnet for anklager knyttet til landsomfattende protester i 2013 i fjor. Men dommen ble opphevet det året og knyttet til anklager om forsøk på kupp i 2016. Menneskerettighetsorganisasjoner ser på rettssakene mot Kavala som et eksempel på nedslaget ledet av president Recep Tayyip Erdogan mot de som tenker annerledes.

Related Videos

Leave a Comment