Home » Overgangen fra BVB-stjernen Erling Haaland til Manchester City er perfekt

Overgangen fra BVB-stjernen Erling Haaland til Manchester City er perfekt

by Roald Amundsen

Flyttingen av Dortmund-spiller Erling Haaland er et tema i fotballbransjen nesten hver dag. Nå rapporterer sportsportalen «The Athletic» den endelige avgjørelsen og hvor mye BVB tjener på den.

Den norske fotballspilleren Erling Haaland slutter seg til Manchester City, melder The Athletic. Den velinformerte reporteren David Ornstein fikk vite fra Tyskland at endringen var «en ferdig avtale» og burde kunngjøres denne uken. Den britiske fotballklubben ville da trekke tilbake exit-klausulen i Haalands kontrakt med BVB, noe som ville koste ham rundt 75 millioner euro.

Dette sammenfaller med uttalelsene fra fremtidig BVB-sportsdirektør Sebastian Kehl, som søndag sa i «dobbeltpasningen» til Sport1: «Jeg tror vi får klarhet neste uke. Jeg vil ikke bli overrasket om det fortsetter til slutt. «

Nylig har avtalen stoppet noe ettersom Haalands agent Mino Raiola døde etter en sykdom. Faren Alf-Inge Haaland er imidlertid også en del av nordmannens rådgiverteam og bidro til å fullføre flyttingen. Real Madrid var også veldig interessert i BVB-spissen, men har nylig fokusert på en overgang fra Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), som kan bytte gratis til sommeren.

Erling Haaland – en etterlyst mann

Haaland blir dermed den «sanne» spissen til Man City. Manager Pep Guardiola nylig hadde ofte stolt på kantspillere eller midtbanespillere i midten av angrepet og brukte dem som en «falsk nier» eller som en hengende forward. Siden Sergio Agueros avgang manglet Manchester noen som var mer komfortable på utsiden. Spesielt mot lave motstandere er Haaland med sin fysikk et viktig alternativ for dagens Premier League-ledere.

21-åringen forlater BVB etter to og et halvt år og 85 mål på 88 kamper. I tillegg forberedte Haaland ytterligere 23 mål. Hans siste konkurransekamp for Borussia blir neste lørdag mot Hertha BSC.

Related Videos

Leave a Comment