Home » Opptøyer under protester mot bensinpriser i Ecuador | Fri presse

Opptøyer under protester mot bensinpriser i Ecuador | Fri presse

by Russell Crowe

Høye bensinpriser og et kontroversielt regjeringsdekret presser folk i Ecuador ut på gatene. Demonstranter og politi er noen ganger involvert i voldelige sammenstøt.

Quito (AP) – Under protester mot den økonomiske politikken til den konservative president Guillermo Lasso i Ecuador, kjempet demonstranter og politifolk til voldelige sammenstøt.

Regjeringsmotstandere kastet stein mot tjenestemenn i hovedstaden Quito, meldte avisen «El Universo» tirsdag. Sikkerhetsstyrker skjøt tåregass mot folkemengden.

I mellomtiden har fagforeningsmedlemmer blokkert motorveier i forskjellige provinser i den søramerikanske staten. Flere personer ble arrestert, sa en talsmann for regjeringen.

Protestene ble utløst av et regjeringsdekret som frøs bensinprisene til 2,55 dollar og dieselprisene til 1,90 dollar per gallon. Fagforeninger ber om $2 for bensin og $1,50 for diesel.

Drivstoffpriser er et sensitivt tema i Ecuador. Lassos forgjenger, Lenin Moreno, ønsket å kutte bensinsubsidiene. Fremfor alt har urfolksbønder lidd under prishoppet. Etter voldelige protester med døde og sårede, innvilget daværende president nok en gang reformen. Problemet med høy gjeld og sosial ulikhet gjensto imidlertid.

Related Videos

Leave a Comment