Home » Oppmerksom kjøper! Bør Haalands skadeproblemer bekymre Man City?

Oppmerksom kjøper! Bør Haalands skadeproblemer bekymre Man City?

by Edvard Munch

Det ser ut som til og med Erling Haaland har sett seg lei av de endeløse spekulasjonene rundt fremtiden hans.

I den siste landskamppausen ba han den norske treneren Stale Solbakken om å bli fritatt fra sine medieoppgaver.

«Han forklarte meg hvorfor,» sa Solbakken til journalister. «Han forklarte meg på en hyggelig og saklig måte, og på en veldig overbevisende måte, at han trengte det.

«Jeg ser ingen grunn til å ikke respektere det. Neste gang vi møtes [in June], Erling vil sitte her for å svare på spørsmålene dine. Da vil denne sagaen være over.»

Denne «sagaen» skal faktisk avsluttes i god tid før sommeren, og Manchester City vil umiddelbart bekrefte Haalands sommerflytting til Etihad Stadium.

Det vil komme som en lettelse for alle involverte.

Etter å ha gått glipp av noen høyprofilerte overføringsmål tidligere, vil City glede seg over å ha fått et av de mest spennende unge talentene i verdensfotballen; et potensielt generasjonstalent.

Faktisk er det for øyeblikket umulig for klubbens fans å ikke være begeistret over utsiktene til at Pep Guardiola vil legge til en produktiv midtspiss til en tropp full av kreative angrepstalenter.

Dortmund vil også glede seg over å se baksiden av mediesirkuset som har omringet Haaland siden han begynte i Red Bull Salzburg for drøyt to år siden.

Visst, de ville elsket å beholde Haaland, bygge et lag rundt ham de neste 10 årene, men det ville aldri skje.

De visste fra starten at Mino Raiola hadde en veldig spesifikk karrierevei i tankene for sin siste vidunderbarn, og Signal Iduna Park var lite mer enn et springbrett.

Dortmund hadde aldri problemer med å gå med på å la ham dra sommeren 2022 for €75 millioner (£63m/$83m).

Alt de ba om var at det uunngåelige trekket hans ble fullført så raskt som mulig og med et minimum av oppstyr, og det er derfor de satte en frist for hele denne avtalen.

«Vi ønsker en avgjørelse så snart som mulig,» sa Dortmunds sportsdirektør Sebastian Kehl. Sky Sport Tyskland.

«Vi er i samtaler, men det er ikke mer å si om det foreløpig. Jeg ønsker ikke å åpne noen nye diskusjoner om Erling. Vi har et veldig godt tillitsforhold.

«Men jo raskere det er en avgjørelse, jo bedre. Og forhåpentligvis vil det være betimelig.»

Haaland vil også være det, ettersom tvil om formen hans fører til tvil om hans salgbarhet.

€75 millioner er tydeligvis ikke mye penger i det nåværende økonomiske klimaet for en 21-åring som har brutt den ene Champions League-rekorden etter den andre siden han eksploderte på scenen i Salzburg, og scoret latterlige 82 mål på 85 kamper for Dortmund. . .

I sannhet ser overgangssummen ut som et røverkjøp for potensielle generasjonstalenter.

Imidlertid vil den sanne kostnaden for enhver avtale for Haaland være langt høyere hvis hans lønnskrav (€50 millioner brutto per år) og agenthonorar (potensielt opp til €70 millioner) tas i betraktning.

Og det er derfor, som MÅL avslørt tidligere denne uken, Real Madrid er ikke lenger helt overbevist om fordelene ved å signere Haaland.