Home » Ontario mann dømt for førstegrads drap og drapsforsøk i «politisk» angrep på muslimsk familie i 2021 – JURIST

Ontario mann dømt for førstegrads drap og drapsforsøk i «politisk» angrep på muslimsk familie i 2021 – JURIST

by Russell Crowe

Ontario og den kanadiske juryen fant Nathaniel Veltman skyldig første grads drap på Yumnah Afzaal, foreldrene Madiha og Salman Afzaal og bestemoren Talat Afzaal i et hatmotivert angrep. En ni år gammel gutt ble også skadet i lastebilangrepet, men overlevde. De omkomne ofrene var mellom 15 og 74 år gamle.

Nathaniel Veltman målrettet Afzaal-familien i London, Ontario, spesielt på grunn av deres muslimske tro og identitet, fritt innrømme I sitt første intervju etter drapene i 2021 fortalte han politiet at han angrep familien med lastebilen sin av «rene politiske årsaker». Veltman innrømmet også i intervjuet at han var inspirert av andre angrep mot muslimer og ønsket å «sende en melding» til det muslimske miljøet.

Dette angrepet kommer på et tidspunkt da hatforbrytelser mot jøder, muslimer og katolikker øker i Canada. I følge Canadas statistikk, økte antallet hatforbrytelser mellom 2019 og 2021 med 72 prosent. I tillegg anbefalte det kanadiske senatet obligatorisk opplæring i islamofobi og ubevisst skjevhet i føderale kontorer og økte statlige midler for å bekjempe hatkriminalitet i sin rapport fra 2022. rapportere «Bekjempe hat: islamofobi og dens innvirkning på muslimer i Canada.» »

Til tross for denne økningen i islamofobi, publiserte familiene til ofrene en uttalelse etter dommen takket lokalsamfunnene i London og Windsor, Ontario, for deres styrke og støtte. Familien skrev at «dette var ikke bare en forbrytelse mot det muslimske samfunnet, men snarere et angrep på sikkerheten og sikkerheten til alle kanadiere.»

Straffen fastsettes 1. og 2. desember.

Related Videos

Leave a Comment