Home » Oneonta-uglen funnet i Rockefeller-juletreet inspirerer til en barnebok

Oneonta-uglen funnet i Rockefeller-juletreet inspirerer til en barnebok

by Liv Ullmann

En liten ugle fra delstaten New York inspirerte en ny julehistorie for barn.

«The Christmas Owl», skrevet av Ravensbeard Wildlife Center administrerende direktør Ellen Kalish med Gideon Sterer og illustrasjoner av Ramonta Kaulitz, forteller den «sanne historien om en liten ugle ved navn Rockefeller». En liten ugle ble funnet i juletreet Rockefeller Center i fjor, etter å ha blitt fanget i en 75 fot høy gran da den ble hugget ned i Oneonta, New York i fjor.

Bildene av uglen, kalt Rockefeller (eller «Rocky» for kort), har gått viralt ettersom noen har kalt det et «julemirakel». Fuglen var dehydrert og sulten, men ellers uskadd; hun ble løslatt etter å ha blitt behandlet ved Ravensbeard Wildlife Center i Saugerties.

Boken inkluderer et illustrert kart over Rockys reise fra Oneonta i New York City til Saugerties og legger til noen dyrevenner underveis, inkludert en snakkende elg, en kanin og et ekorn.

«Når Ugles hus blir revet ned av folk som sier at det vil bli et vakkert juletre, er hun ikke sikker på at hun vil ha noe med julen å gjøre, uansett hva det betyr. Men så blir hun reddet av en kvinne som heter Ellen, hvis hus er muntert dekorert for høytiden og fylt med fugler som trenger noen til å ta vare på dem. Omgitt av vennlighet og hjelpsomme nye venner, begynner Civetta å lure på om julen ikke er så ille likevel, heter det i bokens beskrivelse.

Dette bildet levert av Little, Brown Books for Young Readers viser «The Christmas Owl», en ny feriebok for barn om en ugle fra Oneonta, NY, som ble funnet i New Yorks Rockefeller-juletre.

«The Christmas Owl: Based On True Story of a Little Owl Named Rockefeller», utgitt forrige måned av Little, Brown Young Readers, er for øyeblikket tilgjengelig på Amazon og andre bokhandlere.

Ørneuglen inspirerte også flere Annen bøker, samt en «Rockefeller» bobblehead ved National Bobblehead Hall of Fame and Museum, og en Steinete julepynt til fordel for Ravensbeard Wildlife Center.

2021-juletreet fra Rockefeller har ikke inspirert noen feriehistorier ennå, men det har en unik historie. Den 79 fot høye norske granen fra Elkton, Maryland, blir Marylands første tre på nesten ni tiår av New Yorks årlige tradisjon. Den skal etter planen kuttes på torsdag og ankomme Rockefeller Center på lørdag.

Associated Press rapporterer at treet vil bli dekket av omtrent 5 miles med ledning som inneholder mer enn 50 000 flerfargede lys og toppet med en 900 pund stjerne dekket av 3 millioner Swarovski-krystaller.

Årets lysseremoni er planlagt til 1. desember og vil bli sendt på NBC. Deretter vil treet tennes hver dag fra kl. 06.00 til midnatt. Den vil stå på i 24 timer 1. juledag og fra 06.00 til 21.00 på nyttårsaften.

Related Videos

Leave a Comment