Home » Olympia og den sporty buksebikinien: endelig nok med seksualisering i sporten!

Olympia og den sporty buksebikinien: endelig nok med seksualisering i sporten!

by Russell Crowe
  • fraDaniel Schmitt

    å konkludere

Nordmenn konkurrerer ikke i bikini i strandhåndball-EM, men i shorts. Dette er forbudt i henhold til regelverket og straffes – tull. Kommentaren.

Selvfølgelig, i sport kan du ikke klare deg uten regler, som krever fair play. Foreninger tenker da gjennom detaljer som antagelig ikke trenger å tenkes gjennom i det hele tatt. Slik er sportsklær vanligvis regulert. Fotball inkluderer for eksempel sokker (og bare motvillig regnbuebånd), hvite skjorter for tennis på Wimbledon (og bare motvillige fargede reklametrykk), og omtrent alt der ordet «strand» vises: bikinier. Til og med ved OL i 2021. Det var i alle fall det de hyggelige herskerne forsto. Bare: det er tull.

I årevis har det vært en jevnlig spenning rundt spørsmålet om hvorfor sandidrettsutøvere skal møte opp i verdens trangeste klær. En diskusjon som burde vært avsluttet for en tid siden, som bare kan føre til ett resultat: ha på deg det du vil. Så enkelt, men likevel så vanskelig. Norske beachhåndballspillere bruker lengre shorts i stedet for trange bukser i EM. En absurditet fra foreningens side. Han kunne ha gjettet, tross alt hadde nordmennene nettopp sendt inn denne forespørselen på forhånd og fått avslag. De gjorde det uansett. Vel på denne måten.

Beachhåndball EM: bot for protest fra nordmenn

Reglene sier absurd nok at strandhåndballspillere skal bruke shorts som slutter «minst ti tommer» over kneet. Beachhåndballspillere kan derimot kun spille i tettsittende truser som har en sidebredde på «maks ti centimeter». Resultatet for de opprørske nordmennene: en bot på 1500 euro, som absolutt er verdt det.

Seksualiseringen av idretten må stoppes, det er ubeskrivelig, av en epoke som aldri burde ha eksistert. Enten det er sandvolleyball, sandhåndball eller turn, bør det selvsagt være noen grove retningslinjer ved valg av klær. Identiske trøyefarger i for eksempel lagidretter, eller klær som ikke kommer i veien for motstanderne på innsiden, selv i klovnedrakt bør ingen gjøre narr av konkurrentene. Men bikinier, shorts, lange bukser, bodyer, så vær så snill?! Trist at det også har blitt diskutert. (Daniele Schmitt)

Nylig har tyske gymnaster i heldresser gitt et lignende eksempel.

Related Videos

Leave a Comment