Home » Olympia 2022: Jarl Magnus Riiber testet positivt, Team Norway i kronesjokk

Olympia 2022: Jarl Magnus Riiber testet positivt, Team Norway i kronesjokk

by Edvard Munch

I det vanskeligste øyeblikket i karrieren tok kongen av den nordiske kombinerte nordiske Jarl Magnus Riiber tilflukt i galgens humor.

«Gullet er ditt, folkens», skrev OL-favoritten på Instagram, og la til en grønn virus-emoji.

Riiber, den farligste konkurrenten til de lovende tyske kombinertutøverne rundt Vinzenz Geiger i Beijing, testet positivt for kronen på tampen av åpningsseremonien: Den norske skinasjonens verste mareritt har gått i oppfyllelse.

OL – langrenn

Norske langrennsstjerner rundt Kläbo er bekymret for OL-starten

25.01.2022 11:55

Sportssjef Stuan i tårer

– Det er den verste dagen for meg som trener. Da vi fikk nyhetene kollapset alle, sa sportsdirektør Ivar Stuan. Det kan godt være at OL er helt over for Riiber, la han til med tårer.

Han vet hva dette slaget betyr for vintersportnasjonen, for i tillegg til kombinertutøvere rammes også langrennsløpere, skiskyttere og snowboardere.

Riibers kolleger Jörgen Graabak, Espen Andersen og Espen Björnstad er kontakter til den positive estiske Kristjan Ilves, som hadde trent med nordmennene og reiste med samme fly. Det er fullt mulig at moderlandet til kombinasjonen plutselig står uten et OL-lag. Den beste nasjonen av spill i 2018s Operation «Gull» (Gold) er i alvorlig fare.

Ivar Stuan

Bildekreditt: Eurosport

Eksperter hadde nylig spådd 44 medaljer, fem flere enn den forrige rekorden for fire år siden. 21 av dem skulle skinne i gull, nesten like mange som for rivalene Tyskland (11/30 totalt) og Russland (10/30) til sammen. Det tallet virker langt unna nå.

Fokus på to løp

– Det er brutalt, må jeg si. Jeg snakket med Jarl, han tok det bedre, sa Stuan. «Han er en fantastisk fyr og han gjorde virkelig alt riktig. Det var bare uheldig.»

Fokus er nå på Riibers evne til å delta i den individuelle konkurransen (15. februar) og lagkonkurransen (17. februar).

Du kan også være interessert i: Bekymringene for koronaviruset vokser: Den norske stjernen går glipp av det første løpet i Beijing

Weng og Andersson kjemper om dagens seier: finale på Alpe Cermis

langrenn

Politiske årsaker? Hviterussland trekker to langrennsløpere fra opplag

12/01/2022 KL 22:46

OL – langrenn

OL-hammer – hva nå? Hvordan kan den underliggende historien fortsette

21.02.2022 KL. 21:34

Related Videos

Leave a Comment