Home » Oljetankmarkedet i bedring – The Royal Gazette

Oljetankmarkedet i bedring – The Royal Gazette

by Russell Crowe

Oppdatert: 1. november 2021 11:57

Markedene forbedret seg i fjerde kvartal, sa lederen av Bermuda-baserte Nordic American Tankers Ltd til oljeselskapets aksjonærer og investorer.

Herbjorn Hansson sa at tankmarkedene falt i 2021, inkludert i tredje kvartal, men forbedringen i forholdene for selskapets Suezmax-fartøyer de siste to ukene har ført til at NAT har inngått flere avtaler.

NATs grunnlegger, president og administrerende direktør la til: «Vi inngår kontrakter nesten hver dag for individuelle fartøyer i vår flåte på 25 fartøyer.

«Den korteste varigheten forrige uke er for en intereuropeisk reise på rundt 20 dager, og den lengste er en terminkontrakt med et oljeselskap som starter i november 2021 for ett år ($ 20 000 per dag) pluss opsjoner for ytterligere to år. høyere priser. priser.

«Spotkontrakter er rundt $ 20 000 per dag for hvert skip, noe som gjenspeiler den siste økningen i dagsrater. Driftskontant break-even for våre skip er $8 000 per dag per skip.

«De fleste av våre skip opererer i spotmarkedet. En terminkontrakt på ett år eller mer er en «forsikring» fra et risikostyringsperspektiv, som gir en positiv kontantstrøm.

«Vår handelsstrategi i spotmarkedet, ved å blokkere til og med noen skip i langsiktige lønnsomme kontrakter, gir oss maksimal fleksibilitet.»

Hansson la til at NAT forventer å motta mellom $ 4 millioner og $ 6 millioner i kontanter etter at den Oslo-baserte War Risk Mutual Association fikk regulatorisk godkjenning i Norge til å returnere $ 300 millioner av sin egenkapital, $ 1 milliard til medlemmene.

Han sa at pengene forventes å være mottatt innen slutten av året, eller tidlig i første kvartal 2022.

Hansson sa at NAT har installert ballastvannbehandlingssystemer på mange av sine skip og vil installere disse systemene på alle sine skip, i samsvar med regelverket til International Maritime Organization of London.

Han la til: «NAT tar de nødvendige skritt for å sikre at fartøyene våre er fullstendig i samsvar med nasjonale og internasjonale forskrifter, slik at NAT-fartøy kan operere over hele verden.

«Vår strategi har alltid vært å drive NAT med to mål i tankene: å være det beste tankrederiet for både våre aksjonærer og våre kunder.

«Når verden kommer ut av pandemien, vil begge sider dra nytte av vår påviste merittliste og fokus på markedsforhold.»

Selskapets resultater for tredje kvartal vil bli offentliggjort 30. november før åpningen av New York Stock Exchange, hvor NATs aksjer er notert.

Herbjorn Hansson, grunnlegger, president og administrerende direktør i Nordic American Tankers (arkivbilde)

Related Videos

Leave a Comment