Home » Økning i nybilregistreringer i september

Økning i nybilregistreringer i september

by Liv Ullmann

I september ble det registrert totalt 28.135 biler, som er en økning på nesten 28 % sammenlignet med samme periode i fjor. Andelen elbiler i september utgjorde 44 %, som er en økning på 61 % sammenlignet med september 2022.

Mobility Sweden mener det fortsatt er et trendbrudd der bedriftene leder endringen og at privatmarkedet er svakt. 66 % av elbilregistreringene gjelder juridiske personer, et tall som var 42 % i fjor. Dette begrunnes også med at mange elbiler registrert i september var de som ble kjøpt før avskaffelsen av klimabonusen, men som så langt ikke er levert på grunn av de lange leveringstidene som har preget markedet.

LES OGSÅ: Sverige henger etter på verdensrangeringen av elbiler

Organisasjonen oppdaterer sin prognose for det totale personbilsalget for hele 2023 til 280 000 biler, som er 3 % lavere enn 2022 og omtrent 12 % lavere enn gjennomsnittet de siste fem årene.

– Industriens innenlandske ordrestatistikk viser at årets nye elbilsalg er de største nedgangene av alle motorer, mens bensin- og dieselsalget er omtrent på samme nivå som i fjor. For å snu denne trenden og få fart på elektrifiseringen igjen, vil regjeringen måtte innføre et virkemiddel rettet mot privatpersoner til våren, sier Mattias Bergman, administrerende direktør i Mobility Sweden, i en pressemelding.

Samtidig økte registreringene av nye lette lastebiler med 37 % sammenlignet med samme måned i fjor. Tunge lastebiler økte gjennom året, men med en nedgang på 60 % i september. Nedgangen skyldes at mange tunge kjøretøy ble registrert i august på grunn av nye EU-forskrifter om fartsskrivere. Busser gikk ned 25 % i september. Alle større kjøretøy øker i antall elektriske varianter.

Related Videos

Leave a Comment